Ingezonden persbericht



6 oktober 2009

Op 17, 18 en 19 oktober anders reizen op de Hoekse Lijn
ProRail werkt aan vernieuwing van het spoor

Alternatief vervoer met NS-bussen
Extra treinen tussen Schiedam Centrum en Rotterdam Centraal

Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober verricht ProRail werkzaamheden aan het spoor tussen Hoek van Holland Strand en Schiedam Centrum. Op maandag 19 oktober wordt er nog gewerkt op het traject Hoek van Holland ­ Vlaardingen Centrum. Op genoemde data is er geen treinverkeer mogelijk tussen de betreffende stations. NS laat bussen rijden voor haar klanten en adviseert reizigers om zich van tevoren goed te informeren over de reismogelijkheden.

De werkzaamheden

De werkzaamheden van ProRail bestaan uit

het vernieuwen van wissels en het vernieuwen van de overweg Harwichweg (Hoek van Holland)

het vernieuwen van sporen en wissels en het vernieuwen van de overweg Prinses Julianalaan Vlaardingsedijk (Maasssluis)

het vervangen van ankerschoenen (bevestigingen van dwarsliggers) bij het viaduct Parkweg (Schiedam)

Gevolgen voor de treinreizigers

Reizigers die op de genoemde data gaan reizen op de Hoekse Lijn kunnen, op vertoon van een geldig NS- vervoerbewijs, tussen Hoek van Holland Strand en Schiedam Centrum gebruik maken van NS-stopbussen. Daarbij moeten ze rekening houden met extra overstappen en een extra reistijd van een half uur tot een uur. Er rijden extra treinen tussen Schiedam Centrum en Rotterdam Centraal.

NS adviseert treinreizigers die tussen Rotterdam Centraal en Hoek van Holland v.v. gaan reizen, zich van tevoren goed te informeren.

Informatie voor treinreizigers

Reizigers worden via omroepberichten, affiches en folders over de gevolgen van de werkzaamheden geïnformeerd. Via de NS-site www.ns.nl is de speciale folder `Werk aan het spoor' te downloaden. Deze folder is tevens verkrijgbaar aan de balies.

Voor een reisadvies op maat kunnen treinreizigers de NS Reisplanner op www.ns.nl en/of Teletekstpagina 754 raadplegen of bellen met 0900-9292 ( 0,70 per minuut).

Noot aan de redactie

Voor meer informatie over de gevolgen voor het binnenlandse treinverkeer: NS Persvoorlichting, Henk van den Broek, 06 ­ 55 84 65 14.

Voor meer informatie over de technische aard van de werkzaamheden: ProRail Persvoorlichting, Joost van Vliet, 06 ­ 44 56 51 51

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358


NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen NS-klanten hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De elektrische treinen van NS zijn een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot. Op de 380 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.

NS Reizigers verzorgt het vervoeren van de reizigers en de informatie en service op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken zijn om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.

NS deelt het spoorwegnet ­ het drukst bereden van Europa ­ met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.






---- --