Gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom opent uitbreiding en veld VV Smitshoek

BARENDRECHT (vrijdag 9 oktober 2009) - Op zaterdag 17 oktober opent wethouder Bas Nootenboom de uitbreiding en het hoofdveld van voetbalvereniging (VV) Smitshoek. De wethouder krijgt bij het openen van de uitbreiding hulp van het jongste lid van de vereniging, Maxim Kooiman. Bij de opening van het gerenoveerde hoofdveld krijgt Nootenboom assistentie van de pupil van de week, Lars Verwater.

Vanaf 2007 is de gemeente betrokken geweest bij de gedeeltelijke financiering van de uitbreiding. Zonder de uitbreiding werd het clubgebouw met kleedkamers te klein voor de groei van het aantal leden. Naast de kleedkamers zijn er volgens de wens van de vereniging meerdere ruimten bijgebouwd, zoals een ontvangstruimte en ruimte voor kinderopvang. In mei/ juni van dit jaar is ook het hoofdveld (veld 1) gerenoveerd door de gemeente. Hierdoor kan jong en oud de komende jaren weer op het veld spelen.

Programma

Vanaf 12.30 uur is iedereen van harte welkom bij VV Smitshoek, Smitshoekse Baan 25. Na de officiële opening van het veld door wethouder Nootenboom, wordt er die middag ook een wedstrijd gespeeld. Om 14.30 uur start de wedstrijd Smitshoek - Alblasserdam.

Barendrecht Sportgemeente

Wethouder Bas Nootenboom onderschrijft het belang van sport: 'Sport is voor iedereen van belang, niet alleen voor de fysieke conditie, maar ook voor de sociale samenhang. De bouw van dit nieuwe gebouw zorgt ervoor dat de onderlinge banden tussen de leden wordt versterkt. Bovendien is deze nieuwbouw een prachtig voorbeeld van multifunctionaliteit: de voetbal en kinderopvang in één gebouw.' Barendrecht streeft ernaar een sterke sportgemeente te zijn met krachtige sportverenigingen en veel sporters van alle leeftijden: Barendrecht Sportgemeente.


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht