Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

CANON VAN HET NEDERLANDSE LIED
Ensemble Camerata Trajectina

Een programma met nederlandse liederen die door de eeuwen heen een min of meer canonieke status hebben gekregen: het Egidiuslied (ca.1400) en Het daget in het Oosten (1544), liederen van o.a. Hooft en Vondel, Johannes Verhulst, Koos Speenhoff en Annie Schmidt.Het instrumentarium volgt de muzikale ontwikkeling op de voet: luiten en vedels worden tenslotte ingeruild voor het keyboard en basgitaar.

Zaterdag 17 oktober 2009, 14.00 uur
Noorderkerk, Noordermarkt 44 Amsterdam.

Camerata Trajectina: Nico van Meel-tenor, Hieke Meppelink-sopraan, Saskia Coolen-blokfluit/saxofoon, Erik Beijer-slagwerk/viola da gamba, Michiel Niessen-luit/gitaren en Cees Schul-klavecimbel/keyboard.

Programma: Nederlandse liederen van o.a. Hooft en Vondel en een keuze uit Nederlandstalige liederen van dichters en componisten als Hiëronymus van Alphen, Betje Wolf & Aagje Deken, P.C.Hooft, Johannes Verhulst, Koos Speenhoff en Annie Schmidt en Drs.P.

Toegangsprijzen:
¤ 15,- / ¤ 13,- (CJP/Stadspas/Vriendenpas)
Reserveren online via www.noorderkerkconcerten.nl of 020-6204556 Voor het complete programma van de serie Noorderkerkconcerten zie www.noorderkerkconcerten.nl




Ingezonden persbericht