Ingezonden persbericht


Persbericht

Iconen van de Post
Nieuwe tentoonstelling in het Museum voor Communicatie (17 oktober 2009 t/m december 2012)

Je staat er niet altijd bij stil, maar een brievenbus is ook ooit uitgevonden. En een postzegel ook. In de nieuwe tentoonstelling in het Museum voor Communicatie zie je hoe de geschiedenis was verlopen zónder belangrijke uitvindingen op het gebied van de post. De wereld zou er behoorlijk anders uitzien. Je zou bijvoorbeeld zelf je verjaardagskaart moeten ophalen én de port hiervan betalen op het postkantoor. De uitvindingen zijn in combinatie met animatiefilms te zien vanaf 17 oktober onder de titel 'Iconen van de Post'.

Jij mag kiezen
In de tentoonstelling zijn bij elk museumstuk komische animatiefilms te zien. Elke keer kun je kiezen hoe de geschiedenis zou zijn verlopen. Laat je de postbode brieven in zware zakken bezorgen, of geef je hem een bakfiets? Kies je voor de postzegel of moet de jarige zelf betalen voor de bezorgkosten van zijn verjaardagskaart? En laat je de stempelaar overuren draaien of versnel jij het proces met de stempelmachine?

Juweeltjes
Directeur van het Museum voor Communicatie Titus Yocarini: "Voor deze tentoonstelling hebben we een keuze gemaakt uit objecten die belangrijke momenten in de postgeschiedenis markeren. Sinds 2006 werken we samen met TNT Post aan de website www.iconenvandepost.nl, die juweeltjes van de post in kaart brengt. De tentoonstelling is een logisch vervolg op deze website en maakt er in de vorm van een interactieve opstelling ook onderdeel van uit."
- - -