Ingezonden persbericht


Geachte heer/mevrouw,

Graag nodigen wij u uit kennis te komen maken met de nieuwe serie Schatgravers van de Noorderkerkconcerten. Drie vaderlandse ensembles ­ Camerata Trajectina, het Egidius Kwartet en het Brisk Recorder Quartet Amsterdam met Guus Janssen ­ hebben de handen ineengeslagen, en brengen gezamenlijk een serie concerten waarin vergeten muziekschatten uit archieven en bibliotheken een nieuw leven krijgen. Improvisatie en theatrale elementen spelen een belangrijke rol in deze concerten.

Schatgravers - 1
Canon van het Nederlandse Lied
za. 17 oktober van 14.00-15.00 uur
Noorderkerk, Amsterdam

door Ensemble Camerata Trajectina
Nico van der Meel tenor, Hieke Meppelink sopraan, Saskia Coolen blokfluit, Erik Beijer viola da gamba, Louis Peter Grijp luit/citer en Cees Schul klavecimbel/keyboard.
Een programma met Nederlandse liederen door de eeuwen heen: het Egidiuslied (ca. 1400) en Het daget in den oosten (1544), en liederen van Hooft, Vondel, Hiëronymus van Alphen, Betje Wolff & Aagje Deken, Johannes Verhulst, Koos Speenhoff en Annie Schmidt. Het instrumentarium volgt de muzikale ontwikkeling op de voet: luiten en vedels worden tenslotte ingeruild voor keyboard en basgitaar.

Schatgravers - 2
De lof van het vrouwelijk schoon - Egidius Kwartet za. 12 december, 14.00u, Noorderkerk, Amsterdam

Schatgravers - 3
Van de schoonheid en de gekte - Brisk Recorder Quartet Amsterdam met Guus Janssen
za 6 februari 2010, 14.00u, Noorderkerk, Amsterdam

Het complete persbericht vindt u in de bijlage.

hoge resolutiefoto's:
http://www.tiaschutrups.nl/TSPRPPK/Foto/Paginas/Noorderkerkconcerten_files/Media/ct%20a%205/ct%20a%205.jpg?disposition=download http://www.tiaschutrups.nl/TSPRPPK/Foto/Paginas/Noorderkerkconcerten_files/Media/foto%20Camerata%20kopie/foto%20Camerata%20kopie.jpg?disposition=download




Ingezonden persbericht