Gitarist Fábio Zanon brengt ode aan Braziliaanse muziek


AMSTERDAM, 20091012 -- Op zaterdag 17 oktober 2009 geeft de Braziliaanse gitarist Fábio Zanon een concert in de kleine zaal van het Concertgebouw van Amsterdam. Zanon is al jaren een internationaal gerenommeerd interpreet van zowel het klassieke repertoire als van Braziliaanse muziek. Ondanks jaarlijkse tournees door zowel de Verenigde Staten als Europa is hij nog nooit eerder in Nederland te beluisteren geweest.

Aanleiding voor het concert is de 50ste sterfdag van de Braziliaanse componist Heitor Villa Lobos (1887-1959). Behalve werken van de grote meester zelf, staat ook muziek van Antonio Jobim, Rademas Gnattali, Paulo Bellinati en Francisco Mignone op het programma.

Voorafgaand aan het concert geeft Zanon een masterclass aan studenten van het conservatorium van den Haag en Amsterdam.

Fábio Zanon is naast gitarist ook actief als publicist en maker van radioprogramma's. Hij is als docent verbonden aan de Royal Academy of Music in London en woont afwisselend in Londen en São Paulo.

Zanon treedt op in de serie Meesters op de Gitaar, een initiatief van gitariste Esther Steenbergen en gitaarbouwer Otto Vowinkel.