Zoektocht naar DesignTop100 online


EINDHOVEN, 20091017 -- Wat is het ultieme design aller tijden? DesignPress heeft op 17 oktober de zoektocht naar de allereerste onafhankelijke DesignTop100 op de Dutch Design Week gelanceerd.

Designpress, een journalistiek bureau met een design- en interieurachtergrond, verzamelt aan de hand van de persoonlijke toptiens van (bekende) nationale en internationale ontwerpers, critici, stylisten en architecten zoals Jan en Monique des Bouvrie, Konstantin Grcic, Jasper Morrison en Alfredo Häberli een Top100 aller tijden. De input uit deze persoonlijke favorieten van kenners vormt de basis van een groeiende database op www.designtop100.com.

Op www.designtop100.com zijn naast de uitgebreide, unieke database met ontwerper, ontwerp, label en andere gegevens ook een blog, nieuws en een agenda te vinden. De zoektocht over wat (goed/mooi) design is, staat centraal. Uniek aan deze website is de journalistieke en niet-commerciële benadering van design. Het is de eerste en enige website waarop alle design op een onafhankelijke manier op een centrale plek is te raadplegen.
De reacties op het initiatief van DesignPress zijn overwegend positief. Internationaal designfotografen Erik en Petra Hesmerg: `Goed dat jullie dit project doorzetten, een heel goed initiatief voor de designwereld, en jullie lieten ons ook weer even nadenken over wat er zoal gebeurd is in de afgelopen eeuw tot heden.'

Op de Dutch Design Week (17- 25 oktober) presenteert DesignPress de eerste voorlopige Top10. Daarnaast geven zij een kijkje achter de inzendingen. Waarom nomineren zo veel mensen de iPod en andere Apple-producten en wat bezielt Jasper Morrison om een hamer te nomineren tot het mooiste ontwerp ever? Daarnaast is een expositie van designklassiekers te zien op de stand (wij staan op Strijp-S, hal 1 - zie ook www.dutchdesignweek.nl). Ook gaan we graag met bezoekers in gesprek over het nut van design en de vraag wanneer iets de titel design krijgt en wat niet.

DesignPress





ingezonden persbericht