Ingezonden persbericht

PERSBERICHT- Driebergen, 30 september 2009

EA roept jongeren op tot actie

De Evangelische Alliantie roept jongeren op om op 17 en 18 oktober mee te doen aan 'Stand up and take action'. In het kader van de Micha Zondag wordt er in dat weekend aandacht gevraagd voor onrecht en armoede in de wereld. Daarnaast is 17 oktober uitgeroepen tot Wereldarmoededag. De EA vindt het belangrijk dat ook jongeren nadenken over dit thema en steunt daarom het initiatief 'Stand up and take action'.

Jongeren kunnen op verschillende manieren deelnemen aan de actie. Bijvoorbeeld door letterlijk op te staan tegen armoede en daar een (groeps)foto van te maken. Deze foto's komen later op de internationale website van Stand Against Poverty. Andere ideeën zijn: het organiseren van een fair trade lunch, een middag 'eerlijk' shoppen of een thema-avond over 'onrecht' organiseren. Daarnaast is er de mogelijkheid om via internet virtueel mee te doen met de actie.

Meer ideeën en promotiemateriaal is te vinden op www.michacampagne.nl. De actie is een onderdeel van de Millenniumtour2009.nl en wordt gesteund door de EA-deelnemers YfC, Time to Turn, NGJ, CGJO, TEAR, EO-jongeren en HGJB.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl