Ingezonden persbericht

Divali is een belangrijke religieuze feestdag voor Hindoes.
Het is het feest van het licht dat de duisternis verdrijft.
Dit jaar valt Divali op 17 oktober.

-------------------------------------------

Extra tv-uitzending om 18.30 uur, Nederland 2:
Divali, licht in je leven
Zaterdag 17 oktober vieren miljoenen Hindoes wereldwijd het Divali feest. Divali is het feest van het licht; een feest van bezinning en ook overwinning. Divali is het feest waarop je bidt en je bezint op je eigen geluk. Geluk wordt gesymboliseerd door Lakshmi, een Goddelijke manifestatie in de vorm van een vrouw. Een soort oermoeder die beschermt, liefheeft en materieel en immaterieel geluk gelukt en welvaart schenkt. Divali wordt doorgaans binnen het gezin gevierd. In deze uitzending maken we kennis met een aantal Rotterdamse jongeren die het initiatief hebben genomen om Divali met anderen in de samenleving te vieren. Deze jongeren doen allemaal vrijwilligerswerk voor ouderen en besluiten daarom om Divali samen te vieren met ouderen in het Woon- en zorgcentrum Laurens Maasveld in Rotterdam. Lees verder
---------------------------------------

Divali Special op Themakanaal Spirit24
In een uitzending van ruim 2 en half uur besteden we nog meer aandacht aan Divali. In deze special zullen we een aantal uitzendingen herhalen, maar hebben we ook een nieuwe uitzending waarin we stil staan bij de algemene betekenis van Divali. Daarnaast laten we een impressie zien van de openbare divalivieringen die afgelopen weekend in Amstelveen en Schiedam hebben plaatsgevonden. Het themakanaal Spirit24 is te ontvangen via Ziggo op kanaal 211, via UPC op kanaal 27 en via KPN Interactive TV op kanaal 330. Of bekijk de uitzending live via www.spirit24.nl

-----------------------------------------
OHM Radio, De Zevende Hemel: Grote Divalivieringen inspireren!
Divali wordt doorgaans thuis in het gezin gevierd. Maar veel Hindoes willen grootse vieringen. In het programma kijkt OHM naar de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Divali vieringen. Uitzending van 16.00 uur - 17.00 uur op Radio 5.

---------------------------------------
Ecards & Divali webspecial
Wilt u familie/vrienden/kennissen ook een divaliwens toesturen, kijk op onze website voor prachtige Divali ecards & bezoek ook onze Divali webspecial.

--------------------------------------
OHM op internet:
Meer achtergronden, audio, video en blog? www.ohmnet.nl Uitzending van OHM gemist? Bekijk en beluister al onze programma's via onze website.

Spirituele programma's zien en horen? www.lotusvijver.nl Beluister de programma's van oktober. Zondag 2 november: De TM na de Maharishi.

Jong en Hindoe? www.chatney.nl De komende Chatney.nl is op zondag 30 november en gaat over geweld in relaties.