Ingezonden persbericht


()

Graphic Design Museum opent Letterlab voor kinderen

Op 18 oktober opent het Graphic Design Museum de expositie Letterlab voor het publiek. In deze spannende doe-tentoonstelling ontdekken kinderen wat typografie is en wat je er allemaal mee kan doen. Voor kinderen die zelf als ontwerper aan de slag willen, organiseert het Graphic Design Museum in de herfstvakantie designworkshops.

Zodra zij het lab binnenstappen, ondervinden kinderen dat letters meer zijn dan middelen om mee te schrijven. Letters zijn vormen, letters zijn klanken, letters hebben betekenis en letters hebben een functie in een compositie. Het Graphic Design Museum verleidt kinderen om de letter te onderzoeken. In een donkere steeg laten zij hun handtekening achter met een neonspuitbus, ze gaan on stage in het lettertheater, ze bouwen zelf letters en ontdekken dat composities samenstellen voor een drukpers heel wat anders is dan ontwerpen met een computer.

Ontwerpers
Met Letterlab heeft het Graphic Design Museum, na de succesvolle tentoonstelling Publiceer het maar!, weer een expositie speciaal voor kinderen. Letterlab is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Strange Attractors. Deze ontwerpstudio is opgericht door Ryan Pescatore Frisk en Catelijne van Middelkoop en heeft vestigingen in Rotterdam en New York. Met hun innovatieve ideeën en oplossingen hebben zij al flink naam gemaakt in de internationale grafische designwereld.

Opening Letterlab
Op zaterdag 17 oktober, het einde van de Kinderboekenweek en de start van de herfstvakantie, opent het Graphic Design Museum Letterlab met een groot kinderfeest. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn er workshops van schrijvers en illustratoren, snoepspellen en een letterdisco. Schrijver en kunstenaar Ted van Lieshout is gastheer van het openingsfeest.

Perspreview
Voor journalisten organiseert het Graphic Design Museum op vrijdag 16 oktober een preview van de nieuwe tentoonstelling. Directeur Mieke Gerritzen, conservator Educatie Marieke van Oudheusden en de ontwerpers van Strange Attractors verzorgen een rondleiding door Letterlab. De preview begint om 12.00 uur met een snelle lunch in het museumcafé.

In het bijgevoegde persbericht vind je meer informatie over Letterlab en de ontwerpworkshops voor kinderen die het Graphic Design Museum tijdens de herfstvakantie organiseert.

()