Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


van Amsterdam

---

Marathon van Amsterdam

30 september 2009

Op zondag 18 oktober a.s. wordt voor de 34e keer de Amsterdam Marathon gehouden. Een deel van het parcours van de marathon en de halve marathon loopt door Oost-Watergraafsmeer. Ook vindt er in het stadsdeel een kilometerloop voor kinderen plaats.

Deze activiteiten hebben gevolgen voor de bereikbaarheid van en in het stadsdeel. Hoewel de organisatie probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken zullen de evenementen voor u misschien toch ongemak meebrengen. De organisatie vraagt uw begrip en medewerking om het evenement succesvol te laten verlopen.

Het parcours van de marathon in Oost-Watergraafsmeer

Plattegronden van het parcours kunt u vanaf 12 oktober afhalen in de publiekshal van het Stadsdeelhuis aan het Oranje-Vrijstaatplein 2 of vinden op www.amsterdam.nl/marathon. Op deze site vind u ook de doorkomsttijden per straat.

Het parcours in Oost-Watergraafsmeer loopt over de Ouderkerkerdijk, Jan Vroegopsingel, brug onder de Utrechtse Brug, Joan Muyskenweg, Van der Madeweg, Spaklerweg, Overzichtweg, Hugo de Vrieslaan, Wethouder Frankeweg, Galileiplantsoen, Archimedesweg,
Molukkenstraat, Zeeburgerdijk en de Mauritskade.

De halve marathon loopt vrijwel hetzelfde parcours, maar komt niet via de Ouderkerkerdijk maar vanuit de Rijnstraat over de Utrechtsebrug het stadsdeel binnen. Vervolgens nemen de renners vanaf de A2 de afrit richting de Jan Vroegopsingel.

Parkeerverbod en verkeersregeling

Het parcours van de marathon is afgesloten voor alle verkeer. Zondagmorgen vroeg worden door de organisatie hekken langs het parcours geplaatst. Dat betekent dat in de straten die deel uitmaken van het parcours een parkeer- en stopverbod geldt. Het parkeerverbod gaat in op zaterdag 17 oktober om 23.00 uur tot einde marathon.

Als bewoner/ondernemer wordt u verzocht uw auto zaterdag 17 oktober a.s. vóór 23.00 uur op een andere plek te parkeren, mede om eventuele beschadigingen te voorkomen. Auto's die toch verkeerd staan geparkeerd, worden weggesleept en krijgen proces-verbaal opgemaakt.

Het reguliere verkeer kan doorgang vinden tot 45 minuten voordat de eerste deelnemer in de straat aankomt.

De straten worden ongeveer 30 minuten na het passeren van de laatste deelnemers weer vrijgegeven voor het reguliere verkeer. Dat wil niet zeggen dat bewoners/ondernemers dan ook direct hun auto weer in de straat kunnen parkeren. Dit is afhankelijk van het tijdstip waarop de organisatie de hekken kan verwijderen. Het opruimen duurt ongeveer twee uur.

foto: marathonlopers

Omleidingen openbaar vervoer

Op zondag 18 oktober moet u rekening houden met omleidingen van het openbaar vervoer in de stad. Informatie vindt u op de website van het GVB: www.gvb.nl

Bereikbaarheid Julianapark en Amsteldorp

Het autoverkeer kan Amsteldorp in en uit via één baan over de Hugo de Vrieslaan richting de Maxwellstraat. Dit wordt met borden aangegeven.

Julianapark is voor autoverkeer bereikbaar (in en uit) via het Julianaplein. Het fietspad op de Maliebaan wordt voor auto's vrijgegeven. Ook hier worden borden geplaatst.

Toegankelijkheid Amsterdam voor autoverkeer

Via de volgende wegen blijft Amsterdam toegankelijk:

Nieuwe Hemweg-Spaarndammerdijk, Transformatorweg, Haarlemmerweg, Bos en Lommerweg, Jan van Galenstraat, Cornelis Lelylaan-Overtoom, Aalsmeerweg-Haarlemmermeerstraat, Gooiseweg-Wibautstraat, Nieuwe Utrechtsebrug (de stad uit), Piet Hein-tunnel, IJdoornlaan, IJ-tunnel, Eerste Constantijn Huygensstraat en de Van Baerlestraat (het Concertgebouw is bereikbaar).

Oversteekplaatsen op het parcours van de marathon (niet per auto)


1. Stadhouderskade ter hoogte van de Jan Luykenstraat


2. Mauritskade ter hoogte van het Tropenmuseum


3. Zeeburgerdijk ter hoogte van de Veelaan


4. Hugo de Vrieslaan ter hoogte van de Middenweg

Voor uw veiligheid én die van de lopers dient u de aanwijzingen van de evenementen- of verkeersregelaars op te volgen.

Meer informatie

Plattegronden van het parcours van de Marathon zijn vanaf 12 oktober verkrijgbaar in de publiekshal van het Stadsdeelhuis, Oranje-Vrijstaatplein 2

Informatie op internet


* Gemeente Amsterdam (o.a. parcours, route, doorkomsttijd per straat) www.amsterdam.nl/marathon

* Informatie over bereikbaarheid en openbaar vervoer www.bereikbaar.amsterdam.nl/ www.gvb.nl

* Informatie over het evenement www.amsterdammarathon.nl

Informatie per telefoon/e-mail


* Publieksvoorlichting stadsdeel
25 35 400

* Amsterdam Marathon
663 07 81 info@amsterdammarathon.nl

* Stadstoezicht (weggesleepte auto's) 251 33 22

* GVB dagelijks 8-23 uur (omleidingen, tram, bus) 0900-8011
* Op zondag 18 oktober 9-17 uur bij algemene vragen 671 11 15

Reageer