Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Minimarathon van Buitenveldert

09-oktober-2009

Op 18 oktober wordt de 34e Marathon van Amsterdam gehouden.

Naast dit grote evenement organiseert sportbuurtwerk ZuiderAmstel voor de tweede keer een minimarathon voor de kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Mooier parcours
Afgelopen jaar vond de minimarathon plaats op de Churchilllaan, in de Rivierenbuurt. Dit jaar hebben het sportbuurtwerk en de organisatie van de Marathon van Amsterdam een nieuw en nog mooier parcours gekozen, in Buitenveldert.

Om 10.30 uur starten de kinderen het parcours van 1 km op de Europaboulevard (op de hoek van de Van Boshuizentraat). Zij lopen tot aan de molen op de Amsteldijk en eindigen weer bij het startpunt .

Medailles
Nadat de kinderen het parcours hebben afgelopen en hun medailles hebben gekregen zal er een groot kinderfeest beginnen met verschillende leuke attracties, zoals een springkussen, pannaveld, loterij, eurobungy, en nog meer.

Naast het organiseren van de minimarathon is het sportbuurtwerk op zoek naar de meest sportieve basisschool, de meest sportieve Buitenschoolse Opvang (BSO) en de meest sportieve sportvereniging van Zuideramstel. Meld je school, je BSO of je sportclub nu aan en maak kans om bekroond te worden met een speciale trofee.

Vier criteria
De trofeeën worden uitgerekend op grond van de volgende vier criteria:


* Enthousiasme van deelnemers en begeleiders (zowel tijdens de warming-up als de minimarathon. En als supporters wanneer de echte marathonlopers langskomen);

* Herkenbaarheid;

* Aantal deelnemers;

* Fair play.

De deelname is 1 euro per kind en de opbrengst komt geheel ten goede aan het Ronald McDonald kinderfonds.

Vooraf inschrijven en meer info: jeugd@welzijnza.nl Inschrijving ter plekke: vanaf 9.00 uur
Warming-up: om 10.15 uur
Startschot: 10.30 uur