Modelbouw Manifestatie 18-25 okt. in het Militaire Luchtvaart Museum

09/10/2009 16:05

Militaire Luchtvaart Museum

SOESTERBERG - Tijdens de herfstvakantie van 18 tot en met 25 oktober kunnen modelbouwliefhebbers van alle leeftijden naar hartenlust struinen over het terrein van het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg. Het museum organiseert, samen met de International Plastic Modellers Society (IPMS), alweer de 27e Nationale Modelbouw Manifestatie. De toegang is gratis.

Modelbouwkunst

De manifestatie biedt een unieke gelegenheid om alles te weten te komen over de kunst van het bouwen en het besturen van modellen op schaal. Een groot aantal verenigingen presenteert diverse eigengebouwde en uit bouwdozen vervaardigde modellen van vliegtuigen, schepen, tanks en auto's.

Demonstraties

Zondag 18 en 25 oktober worden bezoekers getrakteerd op een extra programma met spectaculaire demonstraties. Stichting PHantasy in Blue verzorgt vliegdemonstraties met een Bolköw en een Chinook (schaal 1:5). De hele week staat er op het buitenterrein een groot waterbassin voor radiografisch bestuurbare modelboten. RC Junkie bouwt een racebaan waarop racemodellen de strijd met elkaar aangaan.

Zelf bouwen

Enthousiast geworden na het bewonderen van zoveel prachtige schaalmodellen? In de tent op het buitenterrein kan iedereen de kunst van het modelbouwen zelf uitproberen in workshops met modellen van verschillende materialen. Modelbouwdoosjes zijn tegen een gereduceerd bedrag te koop en onder begeleiding in elkaar te zetten bij "Take it and make it". In de tent is ook een Legohoek. Hier kunnen kinderen naar eigen fantasie modellen maken. Aan het einde van de dag wordt het mooiste model gekozen. De winnaar ontvangt een leuke prijs van Lego.

http://www.militaireluchtvaartmuseum.nl