NCRV

Volgspot

Te gast: Beatrice van der Poel

Zondag 18 oktober

23.00 uur, Radio 2

In Volgspot is deze zondag zangeres/componist Beatrice van der Poel te gast in het Mediacafé in Hilversum. Enkele live-opname zullen te horen zijn en een aantal liedjes van het nieuwe album van Beatrice gaan op de radio in première. Ook treedt zij live op in het café samen met gitarist Marcel de Groot.

Beatrice van der Poel deed de Rietveldacademie. Maar het theater lokte: zingen en liedjes schrijven. Ze trad op met haar band Beeswamp, zong bij Corrie en de Grote Brokken, stond op de Parade en leent haar stem regelmatig voor films en commercials. Haar eerste album was Engelstalig, maar Maarten van Roozendaal zette haar aan het denken en daarom werd haar tweede album Nederlandstalig. Op 20 november verschijnt haar derde album Hard en Hoofd en in februari gaat ze met de gelijknamige theatervoorstelling met band het theater in.


* Volgspot is cabaret, kleinkunst en Nederlands theateramusement, elke week vanuit het mediacafé in Hilversum. Met een actueel theatergesprek en veel live-muziek, onder andere van beginnend kleinkunsttalent. Presentatie: Hijlco Span. Volgspot is ook te bekijken en te beluisteren op www.volgspot.ncrv.nl