NIBRA

Brand Harry Hoekstraat, Wateringen

Wateringen 18 oktober 2009
Vanmorgen vroeg om kwart voor twee is er brand onstaan in een schoorsteen van een woning aan de Harry Hoekstraat in Wateringen. De brand was snel onder controle, er vielen geen gewonden.

De meldkamer van de Brandweer kreeg omstreeks kwart voor twee een melding van een vermoedelijke schoorsteenbrand aan de Harry Hoekstraat in Wateringen.
De melding kwam van de bewoner zelf, nadat zijn rookmelder op zolder in alarm was gegaan, en hij zelf ook daadwerkelijk rookontwikkeling kon waarnemen.

Hierop heeft hij meteen de Brandweer gebeld, en toen de eerste Brandweereenheden ter plaatse kwamen bleek er ook daadwerkelijk een schoorsteenbrand te zijn, met een mogelijke uitbreiding naar de verdiepingsvloer van deze woning.

De schoorsteenbrand zelf was snel onder controle, de Brandweer is echter nog geruime tijd bezig geweest met sloopwerkzaamheden aan de vloer om er zeker van te zijn dat de brand tussen deze vloer helemaal uit was.

De stichting Salvage is ter plaatse gevraagd om de bewoner te begeleiden met de verdere afhandeling van de schade. Bij deze brand vielen geen gewonden.