Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 16-10-2009

AVRO'S MUSEUMBENDE VANUIT SPOORWEGMUSEUM IN UTRECHT

Bendeleider Ewout Genemans test wekelijks met drie bendeleden in het spannende jeugdprogramma AVRO Museumbende een museum. Met een smoes bezoekt de bende deze week undercover het Spoorwegmuseum in Utrecht. Zij testen het museum om te kijken of het geschikt is voor kinderen. De geheime, mobiele commandopost waar de bende haar voorbereidingen treft voor het museumbezoek in Utrecht, is zondag 18 oktober om 10.00 uur te zien bij de AVRO op Z@pp.

Deze week is Ewout vermomd als Peter Knessels, directeur van Bureau Kidskompas. Het bedrijf organiseert evenementen voor kinderen. Ouders hebben door drukke banen steeds minder tijd voor leuke vakantie-uitstapjes of verjaardagspartijtjes en Peter neemt die zorgen graag uit handen. Eén van de bendeleden speelt de dochter van de gouverneur van Aruba. De gouverneur zelf heeft een afspraak met koningin Beatrix, vandaar dat hij Peter heeft ingehuurd om zijn dochter en haar vrienden een leuke dag te bezorgen. Hij heeft een rondleiding in het Spoorwegmuseum geregeld. De gouverneur heeft zijn limousine en bodyguard ter beschikking gesteld om de kinderen naar het museum te brengen.

Het museum gelooft dat Peter Knessels echt de dochter van de gouverneur in zijn gezelschap heeft en daardoor krijgt de bende bij veel zalen en locomotieven een voorkeursbehandeling en dat valt lang niet bij alle bezoekers in goede aarde. Bij sommigen loopt de irritatie wel heel hoog op, leidt die irritatie tot de ontmaskering van de bende...?

In het nieuwe seizoen worden dertien musea bezocht door de museumbende. De bende test onder meer het Afrikamuseum, het Nederlands Openluchtmuseum, Slot Loevestein en Naturalis. Ewout vermomt zich onder meer als regisseur, kermisklant, marine officier, bankdirecteur en zelfs als spirituele vrouw!

AVRO Museumbende, zondag 18 oktober om 10.00 uur bij de AVRO op Z@pp, Nederland 3.