Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 13 mei 2009

3e NK Bedrijven Estafette Marathon Amsterdam

- Bedrijvenlopen winnen nog altijd aan populariteit -

Kredietcrisis of niet, een almaar groeiend aantal bedrijven schrijft zich in voor diverse sportieve evenementen, waaronder de Dam tot Damloop (in 2008 met 30.000 businesslopers de grootste ter wereld) en de Amsterdam Marathon. De populariteit om met collega's hard te lopen is enorm. Het vergroot de teamspirit en onderlinge verbondenheid. Daar komt bij dat relatiemarketing hoog op de agenda staat van vele bedrijven en instellingen. De Amsterdam Marathon, die dit jaar wordt gehouden op 18 oktober, is uitermate geschikt voor deze vorm van netwerken.

De NK Bedrijven Estafette Marathon staat voor de derde keer op het programma van de Amsterdam Marathon. Doordat het een estafette in Ekidenvorm betreft (42,195 m in zes etappes), kunnen zowel beginnende als geoefende lopers deelnemen en samen de marathonafstand afleggen. Sinds 2007 heeft dit unieke onderdeel in Amsterdam het predikaat Nederlands Kampioenschap gekregen. Het Sporthuis, behorend bij uitgeverij De Arbeiderspers, won beide edities. Welk team houdt deze lopers af van een hattrick of is Het Sporthuis gewoon het snelste bedrijf van Nederland?

De inschrijving voor het Nederlands Kampioenschap voor bedrijven in Ekidenvorm is reeds geopend. Er kunnen maximaal 150 teams deelnemen met elk zes lopers en/of loopsters. Onderling wordt afgesproken welke loper de 5 km, de 7,2 km en de 10 km loopt. De estafette is onderverdeeld in drie keer 5 km, een keer 7,2 km en twee keer 10 km. De kosten per team bedragen ¤ 1000,- (excl. BTW). De unieke mogelijkheid om in eeen ongedwongen sfeer aan relatiemarketing te doen, wordt nog eens vergroot door de exclusieve voordelen die aan de deelname verbonden zijn, waaronder een ontvangst en hospitality programma met catering in een luxe tent op het Businessplein voor het Olympisch Stadion. Tijdens het evenement worden de deelnemers per touringcar van en naar de wisselpunten vervoerd.

Naast bovenstaande exclusieve behandeling biedt de inschrijving natuurlijk nog meer voordelen. Het parcours van de Amsterdam Marathon staat bekend als een van de snelste ter wereld. Wie deelneemt aan de NK Bedrijven Estafette Marathon krijgt de kans de sfeer van dit internationale evenement van dichtbij te proeven. Bovendien vergroot trainen met collega's de saamhorigheid en leidt het vaak tot een gezondere levensstijl op het werk, maar ook privé. Tevens is hardlopen door hartje centrum langs karakteristieke highlights een ervaring op zich. Start en finish vinden plaats in het historische Olympische Stadion waar een enthousiast publiek de lopers toejuicht.

De inschrijving is open t/m 20 september 2009 of tot de deelnemerslimiet van 150 teams is bereikt. Zie voor meer informatie en inschrijven: www.amsterdammarathon.nl.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht