Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
's-Hertogenbosch, 21 augustus 2009

Koos de Jong draagt directeurschap van het Europees Keramisch Werkcentrum over aan Ranti Tjan.

Op 18 oktober 2009 neemt directeur Koos de Jong na tien jaar afscheid van het in 's-Hertogenbosch gevestigde Europees Keramisch Werkcentrum (.ekwc). Ranti Tjan, sinds 2004 directeur van museumgoudA, volgt hem per 1 januari 2010 op. Koos de Jong neemt afscheid op de opening van de tentoonstelling Ceramics & Architecture, die in het kader van de Dutch Design Week in Eindhoven plaatsvindt van 17 tot en met 25 oktober op de locaties Strijp S en TU Eindhoven.

Continueren van succes
Vol vertrouwen draagt Koos de Jong het directeurschap over aan Ranti Tjan. Tjan, die museumgoudA nationaal op de kaart zette door zijn ontzamelingsbeleid, de organisatie van het Krossin Gouda festival en de drie dimensionaal gefotografeerde collectie, verwacht het huidige succes van het .ekwc te continueren: "Ik zie er naar uit om met het team van het .ekwc van verdere betekenis te zijn voor een samenleving waarin duurzaamheid en innovatie belangrijke waarden zijn. Deze bakken we bij het .ekwc tot keramiek." In de nabije toekomst ligt de focus op de uitbouw van de cadcamwerkplaats, die ruimte biedt voor het creatieve ontwerpproces op de computer.

"Keramiek is weer helemaal in"
Het .ekwc is een internationale kunstenaarswerkplaats waar de afgelopen tien jaar baanbrekende ontwikkelingen plaatsvonden in de keramiek. Hoewel een volwaardige discipline binnen de beeldende kunst, kleefde er lange tijd een ambachtelijke associatie aan keramiek. Zo niet in Den Bosch. "Keramiek is weer helemaal in", zegt Koos de Jong, die hier met spraakmakende projecten en thema's vanuit het .ekwc zeker aan bijgedragen heeft. Vandaag de dag is het gewoon geworden om keramische producten en materialen te scharen onder design en architectuur. De tentoonstelling "Ceramics & Architecture", die van 17 tot en met 25 oktober plaatsvindt tijdens de Dutch Design Week op de locaties Strijp S en TU Eindhoven, laat perfect zien waarom. Een beter afscheid kan De Jong zich niet wensen.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht