Ingezonden persbericht


Persbericht

Het Paard van Troje presenteert..
Eén van de slechts twee exclusieve Nederlandse optredens van José Feliciano!

De legendarische zanger/gitarist José Feliciano begon zijn carrière in de jaren zestig en heeft in de 50 jaar die volgende zeven grammy's en talloze awards in ontvangst mogen nemen. Zijn muzikale invloed is enorm; hij wordt door velen gezien als één van de grootste levende muziekanten. Feliciano was de eerste die de Latijns- Amerikaanse muziek naar een wereldwijd publiek bracht, en is daarmee van grote invloed hedendaagse muziek geweest.

Zijn warme stem en inspirerend gitaarspel is grensoverschrijdend en maakte hem groot in bijna alle denkbare muzikale genres. In de rock, jazz, folk, latin en wereldmuziek wordt hij door velen als inspirator genoemd. De blindgeboren José Feliciano (1946) groeide op als één van elf kinderen in een Puertoricaans immigrantengezin in New York. Hij ging in de vroege jaren zestig aan de slag als folkzanger in de Greenwich Village waar hij werd ontdekt. Naast eigen nummers bewerkte hij veel nummers van andere artiesten. Met zijn unieke vertaling van 'Light My Fire' van The Doors brak hij bij een groot publiek door. Zijn uitgebreide oeuvre bevat naast Spaans- en Engelstalige nummers ook filmmuziek en zijn kerst- evergreen 'Feliz Navidad' is één van de meest gedraaide nummers ooit.

Inmiddels is José Feliciano overspoeld met awards en heeft hij zijn vaste plek verworven in zowel de Spaanstalige- als in de Engelstalige muziekwereld. In 2008 ontving José nog zijn zevende Grammy Award voor zijn album 'Senor Bachata' waarmee maar eens wordt onderstreept dat Feliciano nog altijd weet te imponeren met zijn bijzondere muzikale gave, zowel op cd als op het podium.

Op zondag 18 oktober zal José Feliciano de laatste van zijn twee exclusieve Nederlandse shows in het Haagse Paard van Troje geven.

Zondag 18 oktober / José Feliciano (us)
pop / zaal open: 19:30, aanvang: 20:30 / grote zaal / ¤ 32,00 (ex. servicekosten)

----------