Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 12 oktober 2008

Paddenstoelendag op de Overplaats, leuk voor jong en oud

Landschap Noord-Holland en IVN Zuid-Kennemerland organiseren op zondag 18 oktober van 10.30 tot 16.30 uur de traditionele Paddenstoelendag op de Overplaats naast de speeltuin Linnaeushof. Er zijn tal van activiteiten zoals paddenstoelenexcursies, een infomarkt en men kan een hapje met paddenstoelen proeven. Hoogtepunt voor de kleintjes is het optreden van kabouter Pierelier.

De herfst staat voor de deur! Dan is er buiten van alles te beleven. Bomen laten kastanjes en eikels vallen, een bladerentapijt bedekt de bosbodem en overal schieten paddenstoelen uit de grond. De paddenstoelendag is inmiddels een begrip en trekt jaarlijks vele honderden mensen. De dag wordt voor de vierde keer gehouden op de Overplaats, wat oorspronkelijk hoorde bij het landgoed de Hartekamp, ooit het rijkste landgoed van heel Europa.

Er is een gevarieerd programma: tussen 11.00 en 15.00 uur doorlopend excursies onder begeleiding van paddenstoelenkenners, een info- en paddenstoelenmarkt en er is een terras om even van een kopje koffie of een paddenstoelengerechtje te genieten.

Voor kinderen is er een kabouterpuzzeltocht in het bos uitgezet. Aan de hand van een opdrachtenvel komen ze op de leukste plekjes. Wanneer ze het opdrachtenvel inleveren, krijgen ze een kleine verrassing. Om 11.00 en 13.30 uur starten er speciale excursies onder leiding van IVN kindergidsen. Kinderen van 4 tot 10 jaar kunnen hier hieraan meedoen, maar zonder ouders. Om 12.15 en 14.15 uur treedt Kabouter Pierelier op voor de kinderen. Hij pakt zijn koffer uit, zet zijn rode puntmuts op en vertelt over het leven in het bos.

De Overplaats ligt in Bennebroek tussen de Herenweg en de Glipperweg naast de speeltuin Linnaeushof die met grote borden is aangegeven. U kunt voor ¤ 2,- parkeren op het parkeerterrein van de speeltuin. U kunt ook buslijn 50 nemen vanaf Station Haarlem. Deze stopt op de Herenweg vlakbij de ingang van de Linnaeushof.

Noot voor redacties