Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
14 oktober 2009

Amsterdam Marathon en NK Marathon live op televisie

RTV Noord-Holland doet live verslag van de 34ste editie van de Amsterdam Marathon op zondag 18 oktober a.s. van 10:00 tot 15:00 uur. De uitzending begint met een korte voorbeschouwing en laat vervolgens mooie beelden zien vanuit de lucht, langs het parcours en bij de start en finish in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Edward Dekker is commentator en wordt bijgestaan door co-commentator Kamiel Maase. Voormalig topatleet Maase kent het parcours van de Amsterdam Marathon als geen ander. In 2007 liep hij er een Nederlands record. Voorafgaand aan de wedstrijd zal presentatrice Petra Dorrestijn met Maase uitgebreid terugblikken op zijn winnende race.

Dit jaar is een speciale editie, want het NK Marathon wordt ook in Amsterdam gehouden. Vele nationale topatleten, zoals Luc Krotwaar, Hugo van den Broek, Patrick Stitzinger en Koen Raymaekers strijden aankomend weekend om de kampioenstitel. Bij de dames is Hilda Kibet de grote favoriet om de titel te veroveren. Het spektakel is voor iedereen in Nederland te volgen, zowel op televisie als op internet. Naast de live-uitzending is er zondagavond een samenvatting te zien in NH Sport om 20:15 uur en op maandag 19 oktober om 10:00 uur een compilatie met de hoogtepunten van het populaire hardloopevenement.

De uitzending is mede mogelijk gemaakt door Amsterdam Marathon, De Boer, Hulskamp Audiovisueel en Runner's World.

Uitzendtijden Amsterdam Marathon op RTV Noord-Holland: Zondag 18 oktober:

- LIVE: 10:00 - 15:00 uur

- Samenvatting in NH Sport: 20:15 uur
Maandag 19 oktober:

- Compilatie: 10:00 uur (herhaling 13:00 en 16:00 uur)

Naast de Amsterdam Marathon, zijn er ook vele andere evenementen te volgen op RTV Noord-Holland. Voor meer informatie over onze programma's zie: http://www.rtvnh.nl/


---

Noot voor redacties

Noot voor de redactie (