Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 18-10-2009

Man aangehouden bij uitgaansgelegenheid

MEPPEL De politie heeft zaterdagnacht een 19-jarige man uit Meppel aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan het Prinsenplein. De man werd aangehouden wegens bedreiging, pogingen mishandeling en wapenbezit. De man had binnen ruzie gehad en was door portiers uit de zaak gezet. De onder invloed van alcohol verkerende man vertrok en kwam even later terug met een honkbalknuppel om verhaal te halen. Portiers wisten de honkbalknuppel af te nemen en gearriveerde agenten konden de man aanhouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009048262)

Man aangehouden voor poging inbraak

ASSEN De politie heeft zaterdagochtend een 20-jarige man uit Assen aangehouden voor een poging tot inbraak in een schuur aan de Mesdagstraat. De man wilde uit de schuur een quad meenemen. Een 22-jarige man uit Assen was in de woning aan de Mesdagstraat aanwezig en wist de 20-jarige man tegen te houden. De man werd door de politie aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009048138)

Aanrijding met letsel

DE WIJK Zaterdagochtend heeft een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de A28 ter hoogte van De Wijk. Ter plekke troffen agenten een zwaar beschadigde personenauto aan. Een 53-jarige automobilist uit Appingedam reed tegen de achterkant van een voorganger (51-jarige bestuurder uit Groningen) toen zich een file vormde. Hierbij raakte een 48-jarige bijrijder uit Groningen van de 51-jarige automobilist uit Groningen gewond. Ze werd met nekletsel per ambulance naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht. De beschadigde auto's zijn afgesleept. De linkerbaan werd enige tijd voor het verkeer afgesloten. (2009048161)

Drietal aangehouden voor mishandeling

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen uit Zwartemeer (19 en 39 jaar) en een 33-jarige man uit Emmen aangehouden voor mishandeling. Het drietal wordt ervan verdacht een 30-jarige man uit Emmen in een woning aan de Wilhelminastraat te hebben mishandeld. De politie hield het drietal aan in een woning aan de Fokkingeslag. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. Onderzoek moet uitwijzen wat de exacte aanleiding is geweest van deze mishandeling. (2009048244)

Aanrijding tussen auto en snorfietser

MEPPEL Zaterdagmiddag heeft op de Zuiderlaan een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. Een 75-jarige automobiliste uit Meppel kwam in haar personenauto uit het centrum en wilde links afslaan richting de Zuiderlaan. Zij zag daarbij een 63-jarige man, die op zijn snorfiets over het fietspad, reed over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De snorfiets raakte total loss en de voorruit van de auto was kapot. De man liep een hoofdwondje op en werd ter plekke door ambulancepersoneel geholpen. De vrouw raakte niet gewond, haar auto moest worden afgesleept. (2009048191)

Aangifte van winkeldiefstal met bedreiging

ASSEN De politie kreeg zaterdagmiddag een melding van een winkeldiefstal met bedreiging in een warenhuis aan het Koopmansplein. Een man had een aantal kledingstukken in een rugtas gedaan en had deze niet afgerekend bij de kassa. De man bedreigde vervolgens een beveiligingsmedewerker en ging er vandoor. De politie heeft aangifte opgenomen en heeft de zaak in onderzoek. (2009048194)

Man aangehouden na overtreden winkelverbod

ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag een 48-jarige man uit Eelde aangehouden in een warenhuis aan het Koopmansplein. De man had een winkelverbod en was herkend door beveiligingspersoneel. De man werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en werd heengezonden met een dagvaarding op zak. (2009048195)

Bromfiets in botsing met fietser

EMMEN Zaterdagmiddag is een bromfiets met een fietser in botsing gekomen op de Odoornerweg. Ter plekke trof de politie drie personen aan op de grond. Dit waren de bestuurster van de bromfiets (16-jarig meisje uit Emmen), haar passagier (16-jarig meisje uit Emmen) en de fietser (85-jarige vrouw uit Emmen). Alle drie waren goed aanspreekbaar. Agenten spraken ter plekke met het drietal en diverse getuigen. Hieruit bleek dat de bromfiets over het bromfietspad reed in de richting van een woonwagenkamp. De bromfiets haalde twee naast elkaar fietsende fietsers in. De 85-jarige fietser was zojuist de Odoornerweg over gestoken en fietste het fietspad op waar op dat moment de bromfietser aan kwam rijden. De bromfietser raakte de fietser in de flank en allen kwamen ten val. De 85-jarige vrouw liep een hoofdwond op. De drie werden vervolgens ter plekke behandeld door ambulancepersoneel en werden later overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De 85-jarige vrouw bleek een hersenschudding te hebben opgelopen en de twee meisjes hadden een paar schaafplekken en kneuzingen opgelopen. De politie heeft ter plekke onderzoek verricht en daar kwam uit naar voren dat de bromfiets niet te snel had gereden. Een registratieset werd opgemaakt. (2009048197)