Politie Limburg-Noord

Verdachte van overvallen Schlecker meldt zichzelf

Datum: 18-10-2009
Tijd bericht: 10:17
Plaats: Roermond
Een 36-jarige man uit Kerkrade heeft zich vrijdagavond zelf bij de politie gemeld in verband met vier gewapende overvallen op drogisterij Schlecker aan de Hamstraat. De verdachte heeft de overvallen inmiddels bekend en zit vast voor verder onderzoek. Hij is in verzekering gesteld en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Gezien de impact van de vier overvallen op deze drogisterij heeft de politie deze misdrijven uiteraard prioriteit gegeven en geïnvesteerd om deze overvallen op te lossen. De drogisterij kreeg extra aandacht tijdens surveillances en er werd regelmatig gepost om de dader op heterdaad te betrappen. Daarnaast zijn er diverse lokale, regionale en landelijke opsporingsberichten verschenen in de media. Zo zette de politie SMS-Alert in, er was een goed signalement en er waren bewakingsbeelden die onder andere zijn getoond bij L1, Hart van Nederland en Opsporing Verzocht.

De overvallen vonden plaats op 15 juni, 13 juli en 4 augustus waar steeds geld buit gemaakt werd. De vierde overval werd gepleegd op dinsdag 6 oktober. Hierbij bleef het bij een poging.