Politie Groningen

Zondag 18 oktober 2009

Provincie Groningen, 18-10-2009

Groningen: bezorger overvallen

Op de Jacob van Ruysdaelstraat is zaterdagavond een 18-jarige maaltijdbezorger overvallen. De jongen moest in de straat een maaltijd brengen. Toen hij zijn bromfiets voor de woning plaatste kreeg hij plotseling een klap met een ijzeren staaf op zijn rug. Een onbekende man eiste geld van de bezorger en sloeg hem nog enkele malen op zij rug. Het slachtoffer overhandigde de dader ruim veertig euro waarna de verdachte vertrok. De woning waar de maaltijd bezorgd moest worden bleek al enige tijd leeg te staan. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: openstaande boetes

Een 48-jarige man uit Groningen is zaterdagavond op de Tuinbouwstraat aangehouden. De man bleek nog ruim tweeduizend euro boete te moeten betalen. De politie hield de man in eerste instantie aan omdat hij bij de woning van zijn ex aan de Tuinbouwstraat amok maakte. Toen agenten zijn gegevens controleerden bleek dat hij gesignaleerd stond. De verdachte kon het geld niet betalen en is ingesloten.

Siddeburen: aanrijding met letsel

Op de Leentjerweg in Siddeburen raakten zaterdagochtend twee inwoners van Tjuchem gewond nadat zij met hun auto waren aangereden door een 21-jarige bestuurder uit Siddeburen. De man uit Siddeburen verleende geen voorrang toen hij met zijn auto de Provincialeweg N987 wilde oversteken. De slachtoffer uit Tjuchem, 69 en 70 jaar oud, moesten met een gebroken rib en kneuzingen naar een ziekenhuis worden gebracht. De autos waren zwaar beschadigd en werden weggesleept. De politie maakt proces verbaal op.

Winschoten: aanhouding voor mishandeling

Op het Marktplein in Winschoten heeft de politie zaterdagnacht twee 17 en 18-jarige jongens aangehouden. Beide verdachten, afkomstig uit Oude Pekela en Laren hadden op het plein een 22-jarige man uit Vriescheloo met een riem toegetakeld. De beide mannen werden ingeloten. De politie stelt nog een onderzoek in naar de toedracht.

Winschoten: vrouw mishandeld

Op het Israelplein in Winschoten werd zaterdagnacht ook een 27-jarige man uit Groningen door de politie opgepakt. De verdachte maakte een opmerking naar een passerend 17-jarig meisje uit Meeden. Toen zij aangaf hiervan niet gediend te zijn kreeg zij een klap midden in haar gezocht. Zij waarschuwde aanwezige agenten die de verdachte direct konden aanhouden. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: diefstal kabels

Zaterdagochtend werd op een terrein aan de Bloemsingel een tweetal mannen aangehouden die bezig waren verschillende kabels weg te nemen en in een auto te leggen. Een getuige zag het geheel en waarschuwde de politie. Agenten wisten de beide mannen, 24 en 32 jaar oud en afkomstig uit Groningen en Zuidlaren op het terrein te traceren. De manen waren in het bezit van een ijzerzaag waarmee ze de kabels losmaakten. De auto waarmee de mannen waren bleek niet verzekerd en deze is in beslag genomen. De beide verdachten zitten vast.

Groningen: bedreiging en mishandeling

Op de Goudlaan heeft de politie zaterdagavond een 44-jarige man uit Groningen en een 42-jarige man uit Norg aangehouden. De Groninger had ruzie gekregen met de dochter van zijn partner. Deze waarschuwde haar vader in Norg die ook naar de woning aan de Goudlaan kwam. Daar kwamen de beide manen tegen over elkaar te staan. De 42-jarige Norger bedreigde vervolgens de Groninger met een hakbijl. Omstanders wisten de voorkomen dat er echt geslagen werd. De beide heren zijn voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De bijl werd in beslag genomen.

Groningen: man valt in put

Op het Overwinningsplein liep een 40-jarige man uit Groningen zaterdagochtend onbekend letsel op. De man was als medewerker van de milieudienst bezig met werkzaamheden. Vermoedelijk verloor hij zijn evenwicht waarna hij in een kuil van 2 ½ meter viel. Het slachtoffer moest worden overgebracht naar een ziekenhuis. De politie heeft de Arbeidsinspectie geïnformeerd voor verder onderzoek.

Delfzijl: winkel inbreker opgepakt

Op de Singeldwarsstraat in Delfzijl heeft de politie zaterdagnacht een 48-jarige inwoner van delfzijl op heterdaad betrapt. Agenten zagen dat de verdachte met een grote tas met goederen liep. Toen de man de agenten zag ging hij er als een speer vandoor, met achterlating van een fiets en zij gevulde tas. Een zoektocht leverde niet direct wat op. Na enige tijd gepost te hebben kwam de verdachte weer te voorschijn en kon hij alsnog worden aangehouden. In de tas bleken nogal wat goederen te zitten uit een drogisterij aan de Singel. De man is ingeloten.

Groningen: fietsen dieven

Zaterdagnacht heeft de politie in de Peperstraat twee fietsen dieven opgepakt. Agenten zagen dat de beide mannen, een 29-jarige man zonder vaste woonplaats en een 29-jarige Groninger, met een splinternieuwe mountainbike door het centrum lopen. Zij spraken daarbij binnenstad bezoekers aan om de fiets te kunnen verkopen. Na de aanhouding bleek dat de heren de fiets hadden weggenomen op het Kattendiep bij het Casino. Ook had een van de mannen diverse sleuteltjes bij zich waarmee hij probeerde sloten te openen. De heren zitten voorlopig achter deur en grendel.

Groningen: diverse alcohol onderzoeken

Van zaterdag op zondag heeft de politie op meerdere plaatsen in de provincie bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

In Delfzijl werd een 51-jarige vrouw uit Tjuchem nabij Weiwerd aangehouden. Agenten zagen dat de vrouw erg slingerde en na enige moeite haar auto tot stilstand wist te brengen. Bij een onderzoek bleek ook dat de vrouw 2,3 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs is direct ingenomen.

In Winschoten werd op de Beertsterweg een 25-jarige man uit Hilversum aangehouden. De man weigerde mee te werken aan een alcohol onderzoek. Ook zijn rijbewijs bleef achter op het politiebureau.

Op de Plantsoenbrug in Groningen kreeg een 28-jarige Belgische man wonende in Groningen eveneens een boete. Hij bleek 1.8 promille in zijn bloed te hebben. Het Belgische rijbewijs mocht door hem worden ingeleverd.

Een 16-jarige jongen uit Winschoten werd zaterdagnacht nabij het Markplein betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Toen agenten hem staande hielden bleek bovendien dat hij alcohol had gebruikt. Een blaastest gaf een promillage van 0.9 promille aan.

Verder werden nog 7 bestuurders in Appingedam, Groningen, Haren, Stadskanaal en Uithuizen aangehouden en voorzien van een proces verbaal. De promillage van deze bestuurders lagen tussen de 0.5 en 0.7 promille.

Allen kregen een proces verbaal uitgereikt