Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 13.00 uur

Utrecht, 18-10-2009

Gestolen auto in water geduwd

UTRECHT Vrijdagmiddag 16 oktober heeft de politie een jongen kunnen aanhouden op verdenking van diefstal van een auto.

Omstreeks 13.45 uur werd de politie gealarmeerd omdat enkele jongens bezig waren een auto op de Vader Rijndreef in het water te duwen. Ter plaatse werd de (gestolen) auto aangetroffen en op basis van opgegeven signalement van een getuige kon één verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Utrecht. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Heler/steler aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 oktober heeft de politie een man aangehouden op de F. Koolhovenstraat in verband met poging diefstal van een fiets.

De man, 28 jaar uit Utrecht, is een bekende van de politie. Omstreeks 02.00 uur zagen agenten hem op de genoemde locatie waarbij hij zich verdacht gedroeg. Toen de agenten dichterbij kwamen zagen zij dat hij een gebogen auto-antenne liet vallen en dat hij bij een fiets stond waarvan het slot verbroken was. De man is hierop aangehouden. Bij de fouilering op het bureau bleek hij een duur horloge te dragen en in het bezit te zijn van harddrugs. Deze worden in beslag genomen. De politie onderzoekt de fietsdiefstal/heling.

Vechtpartij Oudegracht

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 oktober heeft op de Oudegracht in een horecagelegenheid een vechtpartij plaatsgevonden. Hierbij raakten zes personen gewond en is een verdachte aangehouden.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding van de vechtpartij binnen. Ter plaatse gekomen waren veel mensen buiten op straat. De politie heeft met behulp van politiehonden en gepast gebruik van de wapenstok de menigte weten te verdrijven. De portier van een horecagelegenheid droeg een man aan de politie over die volgens verklaringen meerdere personen had mishandeld. De man, 27 jaar uit Nieuwegein, zou om onbekende reden agressief zijn geweest en zes personen hebben mishandeld. Drie van hen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Een van hen was met een kapot bierflesje geslagen, een ander was op zijn neus geslagen en de derde was door een duw hard tegen een muur gevallen waardoor ze onwel werd. De verdachte is aangehouden en op het politiebureau ingesloten. De politie onderzoekt de vechtpartij.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Zaterdagmiddag 17 oktober heeft de politie een bestuurder aangehouden op de Samuel van Houtenstraat in verband met rijden onder invloed.

De bestuurder viel op vanwege zijn rijgedrag en werd omstreeks 17.30 uur door agenten gecontroleerd. De man, 56 jaar uit Utrecht, bleek bij de ademanalyse 770 ug/l te blazen. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

Gevaarlijke wegpiraat

UTRECHT Zaterdagavond 17 oktober vond op de Admiraal Helfrichlaan een eenzijdig ongeval plaats.

Omstreeks 21.15 uur reed de personenauto op de genoemde locatie. Volgens verklaring reed de bestuurder met hoge snelheid een middengeleider op waarna hij op de verkeerde weghelft belandde en nog net een tegemoetkomend voertuig kon ontwijken en ten slotte naast de weg tot stilstand kwam. De brandweer heeft de 25-jarige man uit Utrecht uit zijn auto geknipt waarop hij naar het UMC is gebracht in verband met lichte verwondingen. De man verklaarde alcohol te hebben gedronken en de politie heeft bij hem een bloedtest afgenomen.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Zaterdagavond 17 oktober heeft de politie een man aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Van Eechoudlaan.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie de melding van verdachte geluiden in een woning in de wijk Kanaleneiland. Daar aangekomen werd de bewoner aangetroffen met inbrekerswerktuig en gestolen goederen. Tegelijkertijd kreeg de politie de melding binnen van een woninginbraak aan de Van Eechoudlaan. De aldaar gestolen goederen bleken dezelfde te zijn. De verdachte, 16 jaar, is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Verdachte aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 oktober heeft de politie twee jongens aangehouden op verdenking van poging tot woninginbraak in een woning in de buurt van de Samuel van Houtenstraat.

Omstreeks 04.00 uur hoorden surveillerende agenten glasgerinkel en gerommel en troffen een jongen op de genoemde locatie aan. De jongen kon zich niet identificeren. Bij fouillering werd een zwarte handschoen aangetroffen. De jongen, 15 jaar uit Utrecht, is aangehouden in verband met het ontbreken van een identiteitsbewijs en op verdenking van inbraak in een woning en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Met behulp van een politiehond kon een tweede verdachte, 16 jaar uit Utrecht, in de omgeving worden aangehouden.

Dronken bestuurder achtervolgd

UTRECHT Zaterdagavond 17 oktober heeft de politie een scooterbestuurder onder invloed van alcohol na een achtervolging aangehouden.

Omstreeks 20.15 uur zagen agenten de scooter met daarop twee personen op ter hoogte van Seindreef. Bij het zien van de agenten, reed de bestuurder er vandoor. Tijdens de achtervolging negeerde hij stoptekens en reed over de stoep. Bij het station konden de agenten hem klemrijden en aanhouden. De bestuurder, 30 jaar uit Utrecht, bleek onder invloed van alcohol te zijn (605 ug/l) en zonder rijbewijs te rijden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lastige man aangehouden

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober heeft de politie een man aangehouden op de Loeff Berckmakerstraat in verband met geweld en onzedelijke betasting van twee vrouwen in een horecagelegenheid aan de genoemde locatie.

Omstreeks 03.00 uur werd de politie gealarmeerd en kon de man, 34 jaar uit Nijmegen, worden aangehouden. Op basis van verklaringen wordt hij verdacht van het slaan van twee vrouwen, het gooien van glas en het onzedelijk betasten. De man werkte niet mee bij de aanhouding waardoor meerdere agenten moesten helpen om hem in de boeien te slaan.