Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 13.25 uur

Utrecht, 18-10-2009

Openstaande boetes

SOEST Surveillerende agenten zagen op 18 oktober rond 05.15 uur op de Middelwijkstraat een 32-jarige automobilist uit Hilversum rijden, die boetes had openstaan. De man werd daarop verzocht te stoppen en meegenomen naar het bureau. Hierop kwam zijn vader de boetes van in totaal 369 euro betalen. Bij de fouillering werd een onbekende hoeveelheid vermoedelijke harddrugs aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen voor onderzoek. Na de betaling mocht de man het bureau verlaten.

Fietsen onder invloed

BAARN Op 17 oktober hielden toezichthoudende agenten een 16-jarige jongen uit Soest aan op verdenking van het rijden onder invloed op zijn fiets. De jongen klapte met zijn fiets op de Nieuw Baarnstraat tegen een geparkeerde auto, die beschadigd raakte. De agenten zagen het ongeval gebeuren en vermoedden dat er alcohol in het spel was. Dit vermoeden bleek juist, hij blies op het bureau 565 ug/l. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doorrijden na aanrijding

SOEST Op de Steenhoffstraat is op vrijdag 16 oktober rond 21.15 uur een 41-jarige Spanjaard gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een tegemoetkomende scooterrijder. De toerist uit Caldes de Montbui (Spanje) liep aan de linkerzijde van de weg op het fietspad in de richting van de Oude Raadhuisstraat. De snorfietsbestuurder reed frontaal op tegen het slachtoffer door nog onbekende oorzaak De bestuurder ging er vervolgens met een smoesje vandoor zonder zijn identiteit kenbaar te maken.

Getuigen ontfermden zich over het slachtoffer. Hij liep hoofdletsel op en moest ter observatie in het ziekenhuis worden opgenomen. De politie doet nader onderzoek naar de identiteit van de verdachte bestuurder.