Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid 13.15 uur

Utrecht, 18-10-2009

Aanhouding voor vandalisme

AMERSFOORT Op vrijdag 16 oktober heeft de politie omstreeks 22.30 uur twee jongens uit Amersfoort aangehouden op verdenking van vandalisme bij de skatebaan aan de Engweg. Toezichthoudende agenten betrapten de 15-jarige en een 16-jarige jongen tijdens het stichten van een brandje. Beide jongens werden aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. Zij kregen een boete voor baldadigheid. De ourders van de jongens zijn geïnformeerd door de politie.

Aanrijding met letsel

LEUSDEN Op zaterdag 17 oktober is rond 19.20 uur een 15-jarige bijrijdster op een snorfiets gewond geraakt door een aanrijding met een 44-jarige automobiliste uit Achterveld. Op de kruising Hamersveldseweg - De Mulderij De Zaaier liet de autombiliste de haar tegemoetkomende snorfiets niet voorgaan toen zij linksaf sloeg. Hierdoor onstond een aanrijding met een 16-jarige bestuurder uit Leusden van de snorfiets. De bijrijdster uit Leusden kwam hierdoor ten val en liep vermoedelijk een breuk op aan het been. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor nadere behandeling.

Verdachten autoinbraak aangehouden

AMERSFOORT Op aanwijzing van een alerte getuige werden op 17 oktober rond 05.30 uur op de Arnhemseweg twee verdachten van inbraak bij een auto aangehouden. De mannen een 18-jarige en een 26-jarige Amersfoorter waren betrapt door de getuige op de Kokjesbongerd toen zij bij een auto bezig waren.

Agenten gingen zoeken in de omgeving en zagen het duo op de Arnhemseweg lopen. Eén de verdachten voelde onder de ogen van de agenten nog even aan het portier van een geparkeerde auto, en liep vervolgens verder. Daarop werden zij aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. Tijdens de fouillering werd bij de verdachten een onbekende hoeveelheid vermoedelijke harddrugs aangetroffen. Deze is in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten.

Oproep getuigen; Doorrijden na aanrijding

AMERSFOORT Op zondag 18 oktober is rond 01.05 uur op de kruising Heiligenbergerweg-Bisschopsweg-Ringweg Randenbroek een aanrijding met letsel ontstaan tussen twee scooters. Een bestuurster is na de aanrijding doorgereden zonder haar identiteit bekend te maken.

De onbekende bestuurster met een bijrijder achterop kwam vanuit de richting van Leusden en reed ter hoogte van de kruising Ringweg Randenbroek aan de verkeerde zijde van de weg over het fietspad. Vanwege het smalle fietspad raakte zij vervolgens de bestuurder en bijrijder van een tegemoetkomende scooter. Beide bijrijders kwamen hierdoor ten val ter hoogte van de Sibeliusstraat. De onbekend gebleven bestuurster van de scooter stopte even, maar ging er vervolgens vandoor terwijl haar eigen bijrijder, een 17-jarige jongen uit Amersfoort, en de bijrijder van de tegemoetkomende scooter een 19-jarige vrouw uit Maarsbergen gewond op de grond lagen.

De vrouw liep letsel op aan haar knie. De jongen had nekletsel en een gebroken hand. Beide slachtoffers zijn per ambulance naar het UMC overgebracht.

Signalement

Vrouw, rond de 18 a 19 jaar, ongeveer 1.65 m. lang, mollig postuur. De vrouw heeft stijl blond haar tot op de schouders. Ze reed op een lichtblauwe/grijze scooter van het merk Vivacity Sportline.

De politie verzoekt getuigen of mensen met meer informatie contact op te nemen met de politie in Amersfoort via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Heling

AMERSFOORT De politie heeft op 16 oktober rond 18.45 uur een 25-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van heling van een fiets. De rechtmatige eigenaar - een 29-jarige man uit Amersfoort zag op de Graaf Adolflaan de verdachte met zijn eigen gestolen fiets. De fiets was de dag daarvoor gestolen in de omgeving.

De verdachte verklaarde aan de politie dat hij de fiets die middag in het park had gekocht voor 25 euro van een onbekend persoon. Daarop werd hij aangehouden op verdenking van heling. De fiets is in beslag genomen in verband met het onderzoek.

Alcomobilist

LEUSDEN De politie heeft op 17 oktober rond 01.35 uur een 58-jarige vrouw uit Houten aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten zagen de vrouw in haar auto slingerend over de Arnhemseweg rijden en spraken haar aan. De vrouw blies op het bureau 605 ug/l en daarop werd haar rijbewijs ingevordered. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting

AMERSFOORT Op 17 oktober is omstreeks 02.30 uur een bouwkeet aan de Bachweg in de brand gestoken. De bouwkeet bleef gespaard dankzij het optreden van de brandweer, de dixie ernaast ging geheel in vlammen op. Een getuige zag twee jongens bij de keet bezig met de brandstichting en belde de politie. Dit duo werd niet meer aangetroffen. De politie doet nader onderzoek.