Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 18 oktober

Schagen, 18-10-2009 o 14.00 uur

Getuigenoproep overval op pizzakoerier

Alkmaar, vrijdag 16 oktober 2009.

Rond 21.30 uur hebben drie onbekend gebleven negroïde mannen op de Terborchlaan een overval gepleegd op een 16-jarige pizzabezorger uit Alkmaar.

De jongen liep na het bezorgen van zijn pizza terug naar zijn brommer toen hij van achteren door de drie mannen werd besprongen. Hij werd naar de grond gewerkt en kreeg klappen en schoppen. Er werd een geldbedrag van hem afgenomen en zijn telefoon namen ze ook mee. Daarna liepen ze weg in de richting van het centrum van de Hoef. De pizzabezorger raakte licht gewond en stelde de politie in kennis. Er werd een politiehond ingezet om de omgeving te doorzoeken. Er werd echter niemand meer aangetroffen. De drie negride verdachten waren allen rond de 17 jaar oud. Ze droegen donkere kleding en één had een zwarte baseballpet op met het zwarte logo NY erop (New York Yankees). Getuigen worden verzochjt te bellen met de politie in Alkmaar: 0900-8844.

Grote alcoholcontroles (25 verdachten)

Alkmaar, zaterdag 17 oktober 2009.

Nog teveel automobilisten gaan met alcohol op achter het stuur zitten. Dat is levensgevaarlijk want de kans op ongelukken neemt enorm toe bij het rijden met drank op. Daarom controleert de politie dagelijks op alcoholgebruik met als doel het aantal drankrijders terug te dringen en de verkeersveiligheid te bevorderen. Er vinden in Noord-Holland Noord jaarlijks ruim 300 aanrijdingen met drank plaats.

Afgelopen weekend werden er 35 zware overtredingen van drankgebruik geconstateerd. Dit zijn slechts de meest ernstige gevallen. Zon tien lichtere drankzaken zijn in dit overzicht weggelaten.

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 oktober heeft de politie in Alkmaar een grootscheepse alcoholcontrole gehouden op de Robonsbosweg. Er werden 479 weggebruikers onderworpen aan een blaastest. 13 van hen hadden te diep in het glaasje gekeken en kregen een proces-verbaal wegens dit misdrijf. Er werden 5 rijbewijzen ingenomen. De hoogste score was voor een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij blies 915 ug/l terwijl slechts 220 ug/l is toegestaan. Hij werd ter ontnuchtering voor de nacht ingesloten en werd overdag heengezonden met een dagvaarding op zak om voor de rechter te verschijnen. Een buitenlandse man die 275 ug/l blies moest meteen een boete van 250 euro betalen.

Alkmaar, zondag 18 oktober 2009.

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 oktober controleerde de politie opnieuw de verkeersdeelnemers in en rond Alkmaar op alcoholgebruik. Op de Noorderkade moesten 420 automobilisten een blaastest afleggen. Vier van hen hadden teveel gedronken. De hoogste score was hier 780ug/l. Van deze persoon werd het rijbewijs ingenomen. Later in de nacht werd de controle verplaatst naar de Edisonweg. Daar werden 113 bestuurder gecontroleerd. Acht bestuurders liepen daar tegen de lamp. De hoogste score was hier 605 ug/l. Een man wiens rijbewijs was ingenomen na de controle stapte toch weer in zijn auto en kreeg opnieuw een proces-verbaal. Er reed ook een man zonder geldig rijbewijs en er was een buitenlandse man die 390 ug/l blies en meteen 400 euro boete moest betalen.

Dronken automobilist gewond na aanrijding (verdachte 26)

Heiloo, zaterdag 17 oktober 2009.

Rond 03.45 uur verloor een 22-jarige automobilist uit Limmen op de Kennemerstraatweg de macht over het stuur van zijn bestelauto. Hij sloeg over de kop en ramde een geparkeerde personenauto en raakte gewond.

Hij werd opgenomen in het ziekenhuis en bleek alcohol te hebben gedronken. Hij verklaarde zelf dat hij zon negen flesjes bier op had en dat hij vermoedelijk de stoeprand had geraakt waarna hij de macht over zijn auto verloor. Van hem is bloed afgenomen om te laten onderzoeken hoeveel hij precies heeft gedronken (uitslag over veertien dagen). Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Drankrijder (verdachte 27)

Warmenhuizen, zaterdag 17 oktober 2009.

Rond 03.45 uur werd op de Dermeerweg tijdens een routinecontrole een 30-jarige automobilist uit Alkmaar van de weg geplukt. Hij blies aan het bureau 405 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Drankrijder (verdachte 28)

Andijk, vrijdag 16 oktober 2009.

Rond 17.35 uur reed er op de Proefpolder een dronken automobilist tegen een kei. Het ging om een 54-jarige man uit Amsterdam die vanuit de recreatiepolder Het Grootslag een dijkopgang opreed en daarbij de kei raakte. Zijn auto verloor daardoor olie en koelvloeistof. Zijn auto was flink beschadigd. De man blies 560 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Drankrijder (verdachte 29)

Heiloo, zaterdag 17 oktober 2009.

Rond middernacht zagen agenten op de Kennemerstraatweg een 35-jarige automobilist uit Obdam met hoge snelheid rijden. Na staande houding bleek dat de man teveel gedronken had. Door een gebrekkige lichamelijke conditie was de man niet in staat om te blazen. Er is dan ook bloed van hem afgenomen dat in een laboratorium zal worden onderzocht op alcohol (uitslag over 14 dagen). De man kreeg op voorhand een rijverbod.

Drankrijders (verdachten 30 en 31)

Andijk, zaterdag 17 oktober 2009.

Kort na middernacht ontstond er op de Kleingouw een schermutseling tussen twee Nederlandse mannen en enkele Polen die in Andijk verblijven. De mannen kregen enkele klappen en werden vervolgens in hun auto door twee Poolse broers met hun rode auto aangereden. De Polen maakten zich uit de voeten. Kort hierna konden ze door agenten worden gearresteerd. Ze waren flink onder invloed van drank. Van een de ene Pool. Een 20-jarige man werd een ademanalyse afgenomen. Hij blies 740 ug/l (voor een beginnend bestuurder tot 90 toegestaan). Zijn broer was door de drank niet in staat te blazen. Van hem werd bloed afgenomen (uitslag over 14 dagen) en hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Het vermoeden bestaat dat hij heeft gereden. Hij is in verband met het nadere onderzoek in verzekering gesteld.

Drankrijdster moet rijbewijs inleveren (verdachte 32)

Zwaagdijk, zondag 18 oktober 2009.

Vannacht rond 02.30 uur werd op de Westfrisiaweg een 37-jarige automobiliste uit Hoogkarspel gecontroleerd op drankgebruik. Zij bleek bijna drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken en blies aan het bureau 640 ug/l (tot 220 toegestaan). Er is een proces-verbaal tegen haar opgemaakt en haar rijbewijs is ingenomen.

Dronken man veroorzaakt aanrijding (verdachte 33)

Den Helder, zaterdag 17 oktober 2009.

Rond 18.00 uur ontstond er een aanrijding met alleen blikschade op de kruising Ruyghweg-Fazentenstraat. Een 32-jarige Poolse automobilist reed over de Ruyghweg in de richting van de Fabrieksgracht en verleende op de kruising geen vrije doorgang aan een voor hem van links komende 26-jarige automobilist uit Den Helder. De Pool reed volgens een getuige door rood licht. Door de aanrijding rasakten beide voertuigen flink beschadigd. De Poolse man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en blies aan het bureau 405 ug/l (tot 220 toegestaan). Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man zwaar onder invloed op verdachte fiets (verdachte 34)

Alkmaar, zaterdag 17 oktober 2009.

Rond middernacht zagen agenten op de Marktstraat een 39-jarige man uit Alkmaar dronken op een fiets rijden. Hij schampte een taxi en een personenauto. Bij controle bleek het slot van zijn fiets te zijn doorgezaagd. De man werd aangehouden. Hij verzette zich hiertegen maar kon worden ingesloten in een politiecel. Toen hij in de loop van de zaterdag was ontnuchterd is er een proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij verklaarde naast drank ook cocaïne te hebben gebruikt. Naar de herkomst van de fiets wordt een nader onderzoek ingesteld.

Weigering ademanalyse (verdachte 35)

Hoorn, zondag 18 oktober 2009.

Rond 01.00 uur waren te voet surveillerende agenten er getuige van dat een 53-jarige automobilist uit Hoorn bijna twee fietsers aanreed op de Muntstraat. De ruiten van zijn auto waren beslagen. De agenten vroegen collegas om met een dienstauto achter de man aan te gaan. Hij kon kort hierna worden aangehouden en bleek onder invloed van alcohol zijn auto te besturen. De man blies op straat duidelijk over de streep maar saboteerde aan het bureau de ademanalyse. Dit wordt aangemerkt als een weigering en dat is reden om meteen het rijbewijs in te nemen, hetgeen geschiedde. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Aanhouding na vernieling deur café

Hoorn, zaterdag 17 oktober 2009.

Rond 03.30 uur werd een 26-jarige man uit Westwoud aangehouden op de Rode Steen. Hij had teveel gedronken en mocht een café niet meer in van de eigenaar en de portier. Uit woede trapte hij twee houten deurpanelen van de zaak kapot. De man is ter ontnuchtering naar het bureau gebracht en krijgt een proces-verbaal wegens vernieling.

Fietsendieven op heterdaad betrapt

Anna Paulowna, vrijdag 16 oktober 2009.

Het is bij de politie bekend dat er bij het NS-station in Anna Paulowna regelmatig fietsen worden gestolen. Toen de politie dan ook rond 21.00 uur de melding kreeg dat enkele jongens zich op de Stationsweg verdacht gedroegen werd er meteen actie ondernomen.

Een agent trof een vrijwel nieuwe herenfiets aan tussen geparkeerde autos. Het slot van de fiets was geforceerd. Hij besloot de fiets van een afstand onder observatie te nemen en riep hulp van collegas in. Enige tijd later kwamen er twee jongens van 16 en 17 jaar oud, respectievelijk uit Broek op Langedijk en Schagen, naar de fiets toe. Ze namen hem mee en reden erop weg. De agent kon hen, met hulp van twee andere collegas, op heterdaad aanhouden. Ze gaven toe de fiets gestolen te hebben. De eigenaar is inmiddels opgespoord en hij krijgt zijn karretje terug.

Verboden toegang

Den Helder, zaterdag 17 oktober 2009.

Het is bekend dat er regelmatig wordt ingebroken in panden in het centrum van de stad. Agenten waren er dan ook als de kippen bij toen zij rond 02.45 uur de melding kregen dat er werd ingebroken in een kantoorpand aan de Prins Hendriklaan. Aan de achterkant troffen zij een 33-jarige man uit Den Helder aan. Hij bevond zich binnen de hekken van het zakenpand. Er bleek al snel dat hij niet echt wilde inbreken maar meer uit was op de bordjes met de tekst Verboden toegang voor onbevoegden, artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht. Hij had er twee van de muur gesloopt. Hij kreeg een proces-verbaal wegens overtreding van artikel 461. De bordjes gaan terug naar de eigenaar.

Motorrijder gewond na val van dijk

Sint Maarten, zaterdag 17 oktober 2009.

Rond 11.00 uur raakte een 35-jarige motorrijder uit Warmenhuizen van de Westfriese Zeedijk af en belandde via een gaashek onderaan de dijk bij een sloot. De man reed met zes andere motorrijders een toertochtje en verloor door onbekende oorzaak de macht over zijn stuur. Mogelijk heeft hij door de laagstaande zon en het spiegelende wegdek een bocht in de dijk over het hoofd gezien. Er kwamen twee ambulances, twee brandweerautos en een traumahelikopter ter plaatse om het slachtoffer bijstand te verlenen. Hij werd met inwendig letsel maar bij kennis vervoerd naar het ziekenhuis.

Ravage na aanrijding bij spoortunnel

Schagen, zaterdag 17 oktober 2009.

Rond 10.00 uur vond er op de Kanaalweg (N248) bij de tunnel onder het NS-spoor een aanrijding plaats waarbij flinke schade ontstond. Een 46-jarige vrachtwagenchauffeur reed met zijn combinatie over de Kanaalweg in de richting van de Provincialeweg N241. Hij bestuurde een vrachtauto met een dieplader. Op de dieplader stond een landbouwvoertuig, een zogenaamde verreiker. Deze combinatie was te hoog om onder de tunnel door te kunnen gaan (hoogte maximaal 3,90 meter). De chauffeur merkte de signalering niet op. Het landbouwvoertuig raakte de bovenkant van de tunnel waardoor het apparaat naar rechts van de dieplader afviel. Een tegemoetkomende 29-jarige automobilist uit Wieringerwaard schrok enorm maar kwam niet in botsing met de verreiker. Wel raakte zijn auto beschadigd door rondspringende onderdelen, waaronder glas. Er raakte niemand gewond maar de rails op het viaduct moest wel geïnspecteerd worden. Prorail was hier enkele uren mee bezig waardoor het treinverkeer tussen Schagen en Den Helder onmogelijk was.

Inbreker met verzet aangehouden (tevens homepagebericht)

Middenmeer, vrijdag 16 oktober 2009.

Rond 19.00 uur overliep een 26-jarige bewoonster van een woning aan de Groetweg een haar bekende man in haar woning. De vrouw kwam thuis en zag een vreemde auto op het pad staan. Toen ze de voordeur opende verliet de man gehaast haar woning. Ze herkende een 38-jarige klusjesman uit Heerhugowaard die bij haar en haar man eerder dit jaar een klus aan de woning had verricht. De man zag kans om er met zijn auto vandoor te gaan. Er bleek een laptop, een tas en een geldbedrag uit de woning te zijn ontvreemd.

De politie heeft daarna gezocht naar de man. Hij kon later op de avond worden aangehouden in de Rivierenwijk in Heerhugowaard. Hierbij verzette hij zich in hevige mate. Hij sloeg en schopte agenten. Zij raakten licht gewond. In zijn auto lagen de tas en de laptop. De auto bleek van diefstal afkomstig te zijn. Deze was op 5 oktober 2009 gestolen in Beverwijk. De verdachte is in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld en wordt op dinsdag 20 oktober geleid voor de rechter-commissaris in Alkmaar.

Brandstichting in klikobakken

Heerhugowaard, zondag 18 oktober 2009.

Vannacht rond 04.00 uur is een drietal afvalbakken bij woningen aan de Kreillaan in de brand gestoken. Bij één van de bakken sloeg het vuur via een schutting over naar de garage van de buren. De garage liep brandschade op aan de buitenkant, de regenpijp en wellicht ook het dak. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie stelt een nader onderzoek in en getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Heerhugowaard via 0900-8844.

Verdachten van vernieling aangehouden

t Zand, zondag 18 oktober 2009.

Rond 05.00 uur kreeg de politie de melding van getuigen dat er vier jongens op hun fietsen vernielingen pleegden in t Zand. Op de Verbindingsweg zouden ze alle ruiten van een bushokje hebben ingeslagen en een verkeersbord hebben losgewrikt en te water hebben gegooid. De schade werd ook geconstateerd door agenten maar uitgezocht moet worden of de jongens hiervoor verantwoordelijk zijn. De vier verdachten konden op de Groteweg worden achterhaald en aangehouden. Het gaat om vier jongemannen uit Den Helder in de leeftijd van 17 tot en met 19 jaar. Ze zijn in verband met openlijke geweldpleging ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Vernieler verwondt zichzelf

Hoorn, zondag 18 oktober 2009.

Vannacht heeft een dronken 18-jarige jongen uit Hoorn zichzelf verwond aan zijn hand. Hij was op een feestje bij mensen aan de Houtzaagmolen waar ruzie ontstond. Hij werd buiten gezet maar wilde toch naar binnen dringen. Daarbij sloeg hij een ruitje in van de voordeur waarbij een wond aan zijn hand opliep. Nadat hij in het ziekenhuis was behandeld kon hij door de politie worden aangehouden. Hij is ter ontnuchtering en in afwachting van zijn verhoor opgesloten in een politiecel.

Aanhouding in trein

Anna Paulowna, zondag 18 oktober 2009.

Vannacht rond 01.00 uur zijn er op het NS-station van Anna Paulowna door de politie drie mannen overgenomen van de spoorwegpolitie in burger. Eén van de mannen zat te roken in de trein. Toen hij daarop werd aangesproken en een bekeuring zou krijgen werden de mannen van de spoorwegpolitie door het drietal belaagd. Zij trokken zich even terug maar riepen de assistentie in van agenten in Anna Paulowna. Daar kon het drietal worden aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Den Helder van 49, 20 en 47 jaar oud. De spoorwegpolitie verricht een nader onderzoek. De verdachten zijn in verband daarmee ingesloten.

Vernieler aangehouden

Enkhuizen, zaterdag 17 oktober 2009.

Rond 22.00 uur is er op de Sebastiaan Centenweg een 21-jarige man uit Enkhuizen aangehouden nadat getuigen hadden gezien dat hij dronken over twee personenautos was gelopen waardoor schade was ontstaan. De man is ter ontnuchtering en in afwachting van zijn verhoor ingesloten in een politiecel in Hoorn.

Ontevreden klant aangehouden

Wognum, zondag 18 oktober 2009.

Rond 05.30 uur kreeg de politie van beveiligers het verzoek te gaan naar de Dick Ketlaan. Daar is het kantoorpand van de DSB-bank gevestigd. Voor het hek stond een 35-jarige man uit Heerhugowaard met zijn auto. Hij eiste van de beveiliging dat hij onmiddellijk met bankdirecteur Dirk Scheringa kon spreken, anders zou hij het gesloten hek rammen. Toen de agenten ter plaatse kwamen zat de man nog voor het hek in zijn auto. Hij weigerde antwoord te geven op vragen die hem gesteld werden. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau Hoorn. Zijn auto is tijdelijk geparkeerd bij het politiebureau in Wognum. Na een uur is de man te voet heengezonden, nadat zijn identiteit was vastgesteld. Zijn auto heeft hij tot op heden (13.00 uur) nog niet opgehaald.

Zes baldadige jongeren aangehouden

Anna Paulowna, zondag 18 oktober 2009.

Bij het NS-station van Anna Paulowna vinden regelmatig vernielingen en fietsdiefstallen plaats. Vandaar dat de politie, samen met de spoorwegpolitie, regelmatig extra toezicht houdt.

Kort na middernacht betrapten surveillerende agenten op heterdaad zes jongeren die overlast veroorzaakten in de wachtruimte van het station. Het gaat om vijf jongens en een meisje in de leeftijd van 15 tot en met 20 jaar en allen afkomstig uit Anna Paulowna. Ze hadden roerstaafjes op de grond gegooid, liepen te schreeuwen en trapten tegen het glas. De zes jongeren zijn aangehouden en gefouilleerd. Twee van hen hadden drugs bij zich te weten een kleine hoeveelheid XTC en wiet. Dit is in beslag genomen. Tegen de jongeren is een proces-verbaal opgemaakt wegens baldadigheid.