Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 13.45 uur

Utrecht, 18-10-2009

Bijzonder bezit

MIJDRECHT Vrijdagavond 16 oktober heeft de politie een man aangehouden op de Constructieweg in verband met wapenbezit en softdrugs.

Omstreeks 22.00 uur werd de politie gealarmeerd over een bestuurder in een personenauto op een parkeerplaats die vermoedelijk onder invloed van drugs zou zijn en niet wilde weggaan. De agenten troffen de bestuurder aan en zagen in de auto een vuurwapengelijkend voorwerp liggen. Daarop hebben zij de auto doorzocht en vonden ook nog een mes, een boormachine en zaklamp en een zak met hennepplanten. De eigenaar, een 37-jarige man uit Mijdrecht, is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Scooterbestuurder onder invloed

MAARSSEN Vrijdagavond 16 oktober heeft de politie een man voor meerdere feiten aangehouden op een scooter.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een overlastmelding op de Valkenkamp. Bij een tunnel werd een groepje jongeren aangetroffen. Een scooterbestuurder reed zonder helm en zonder licht, toeterde en reed uitdagend om de agenten heen. De bestuurder, 19 jaar uit Maarssen, werd hierop aangehouden en bleek onder invloed van alcohol (370 ug/l) te zijn. Hij bleek een volledige rij-ontzegging te hebben en ook nog een vonnis op te hebben staan in verband met overlast. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Aanrijding onder invloed

BREUKELEN In de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober reed op de Breukelerwaard een automobilist tegen een lantaarnpaal. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol.

Omstreeks 01.30 uur had de 25-jarige bestuurder uit Huizen zijn voertuig niet onder controle en reed tegen de lantaarnpaal. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht alwaar ook zijn bloed op alcohol is getest. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schuurbrand

WILNIS In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 oktober zijn door nog onbekende oorzaak twee schuurtje aan de Secretaris Munniklaan in brand opgegaan. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 05.15 uur kreeg de politie de melding van de brand waarbij twee schuurtjes zijn afgebrand en een derde schade opliep. De oorzaak van de brand is onduidelijk. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Rijn & Venen via 0900 8844 of anoniem via 0800- 7000.