Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontroles in de regio

Nijmegen/Ravenswaaij/Gameren, 18-10-2009 o In het belang van ieders verkeersveiligheid en 'veilig thuiskomen' heeft de politie in de regio Gelderland-Zuid ook dit weekend weer op verschillende locaties georganiseerde alcoholcontroles gehouden. In Ravenswaaij controleerde het politieteam Buren, Culemborg zaterdag in de buurt van een tentfeest. Vrijdagnacht was een kleinschalige controleactie in Gameren en tot slot het team Verkeershandhaving, zij werkte zaterdagnacht met mobiele controles in Nijmegen.


* Zaterdag van 20.00 uur tot na middernacht controleerden agenten van team Buren, Culemborg bestuurders op de N320 bij Ravenswaaij op alcoholgebruik in het verkeer. De alcoholcontrole was opgesteld in verband met een tentfeest in de buurt. Er werkten 290 bestuurders mee aan de verplichte blaastest. Drie van hen bliezen tijdens de voorselectie op straat een zodanige uitslag dat ze mee moesten naar het politiebureau in Tiel om daar te blazen op de ademanalyse. Uiteindelijk kwamen twee verdachten uit boven de wettelijk strafbare limiet van 220 ug/l, namelijk op 385 en 515. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.
* Team Verkeershandhaving werkte zaterdagavond vanaf 22.00 uur in en net rond het centrum van Nijmegen. Tot een uur of 6 's morgens werd in kleine koppeltjes en met motorrijders op verschilende locaties gecontroleerd op alcohol. Onder meer op de Muntweg, Van Berchenstraat en de Veemarkt werden bestuurders staande gehouden. Voor de gelegenheid stond, om een snelle afhandeling van zaken mogelijk te maken, de speciale alcoholbus op de binnenplaats van het hoofdbureau van politie. Wie bij de blaastest op straat een "A" of "F" blies, ging mee naar deze bus voor de ademanalyse. Resultaat: 360 blaastesten en in totaal 9 ademanalyses. Daaronder 9 Beginnend Bestuurders, een Engelsman (275 ug/l) die contant moest afrekenen en een Pool (495 ug/l) die met zijn auto tegen een boom was gereden. De hoogste uitslag was 530 ug/l.
* Vrijdagnacht hielden politieagenten van team Bommelerwaard een korte alcoholcontrole in Gameren, op de Van Heemstraweg. Tussen 01.30 uur en 02.30 uur zijn 30 blaastesten afgenomen. Eén bestuurder uit Zuilichem bleek onder invloed, hij blies een waarde van 270 ug/l op de ademanalyse.
(08)

Laatst gewijzigd 18-10-2009 13:52 | © Regio Gelderland-Zuid |