Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 13.30 uur

Utrecht, 18-10-2009

Aanhoudingen voor heling

NIEUWEGEIN Vrijdagmiddag heeft de politie een vader en dochter aangehouden in verband met heling van een gestolen fiets.

Omstreeks 16.00 uur zagen agenten een fiets op de Harmonielaan met een kabelslot staan waarvan het beugelslot was verwijderd. De fiets bleek in 2007 in Utrecht gestolen te zijn. Terwijl de agenten de fiets wilden meenemen, kwam de 13-jarige eigenaresse uit Utrecht aanlopen. Samen met haar vader verklaardde zij de fiets op de zwarte markt in Vleuten te hebben gekocht. Tegen hen zal proces-verbaal ivm heling worden opgemaakt.

Openlijk geweld

NIEUWEGEIN Vrijdagavond 16 oktober hebben onbekende jongens een 52-jarige vrouw met geweld geprobeerd te beroven op de Olsterveste. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 18.45 uur liep de vrouw uit Nieuwegein op het fietspad aan de Olsterveste toen een groepje jongens haar tegemoet fietsten. Een van hen probeerde haar aan te rijden, twee anderen probeerden haar tas te pakken wat niet lukte en een ander sloeg haar op haar arm. Hierna fietsten ze hard weg. De politie heeft tevergeefs in de omgeving gezocht. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom via telefoonnummer 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

Diefstal in vereniging

NIEUWEGEIN Vrijdagavond 16 oktober heeft de politie drie vrouwen aangehouden op verdenking van diefstal in vereniging.

Omstreeks 20.30 uur werd de politie gealarmeerd omdat de drie vrouwen herkend werden van eerdere diefstallen. De vrouwen vielen verder op doordat zij diverse goederen onder hun kleren vandaan haalden. Bij controle door de politie bleken de vrouwen in het bezit van een geprepareerde tas en in het bezit van goederen zonder een bon. De drie vrouwen, 36, 41 en 44 jaar uit Nieuwegein, zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Fietsdiefstal

HOUTEN In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 oktober heeft de politie omstreeks 01.25 uur een man aangehouden in verband met fietsdiefstal op het Imkerseind.

De 20 jarige man uit Houten verklaardde onder invloed van alcohol te zijn en zijn eigen fietssleutel niet te kunnen vinden. Om die reden had hij een andere fiets meegenomen. Dit zagen agenten gebeuren. Hiervoor werd hij aangehouden. De fiets waarvan de eigenaar nog niet bekend is, is in beslag genomen.

Babbeltruc/zakkenrollen

IJSSELSTEIN Zaterdagmiddag is een vrouw aan de Tepestraat vermoedelijk van haar geld beroofd terwijl zij door een babbeltruc werd afgeleid. De politie waarschuwt hiervoor.

Omstreeks 14.00 uur werd een 80-jarige bewoonster aan de Tepestraat. De vrouw werd door een man gevraagd of zij een 2 euromunt kon wisselen. Tegelijkertijd is geld dat zij in haar hand had ontvreemd. Een vergelijkbaar incident vond donderdag 15 oktober plaats op de Vondellaan. De verdachte man is tussen de 30-35 jaar, heeft een oost-europees uiterlijk, spreek gebrekking nederlands, draagt donker halflang haar, is ongeschoren en droeg een lichte halflange jas. De politie verzoekt bewoners om op te letten en bij verdachte situaties de politie te alarmeren met het telefoonnummer 112.

Openlijk geweld

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober heeft de politie een jongen en een man aangehouden in verband met mishandeling van twee jongens in het Molenplantsoen.

Omstreeks 01.00 uur werd de politie gealarmeerd dat twee personen twee jongens hadden mishandeld. Ter plaatse gekomen kon de politie op basis van verklaringen twee personen van 16 en 22 jaar uit IJsselstein aanhouden. Zij worden verdacht van mishandeling van twee jongens van 16 jaar uit IJsselstein. Zij liepen daarbij verwondingen aan het gezicht op. De politie onderzoekt de zaak.

Vechtpartij in horeca

IJSSELSTEIN - Later in de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober heeft de politie twee verdachten aangehouden in verband met een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Voorstraat.

Omstreeks 01.45 uur ontstond tussen twee mannen een vechtpartij waarbij zij beiden verwondingen aan hun hoofd opliepen. Een van hen had hierbij een boksbeugel gebruikt welke in beslag is genomen. Beide mannen, 20 en 21 jaar uit Utrecht en IJsselstein, zijn aangehouden en voor verhoor op het politiebureau ingesloten.