Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 18-10-2009

Politie pakt inbreker op heterdaad

ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 04.30 uur in een tuin aan de Sint Josephsstraat een 25-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een inbraak gepleegd te hebben in een wijkhuis aan de Keijenburg. De man is in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

De politie stelde naar aanleiding van een inbraakalarm vanmorgen een onderzoek in bij het wijkhuis. Tijdens de controle rondom het pand zagen de agenten dat aan de achterzijde van het pand een nooddeur geopend werd. Een man verliet het pand en vluchtte via het dak weg in de richting van de Burgerhoutsestraat. De politie zette de
achtervolging in en na het nodige klim- en klauterwerk via daken en tuinen vonden ze de verdachte die zich verscholen had in de tuin van de kerk. De man, die bij de politie te boek staat als bekende
veelpleger kreeg een enkeltje bureau. In het wijkhuis trof de politie inbrekerswerktuig aan. De ruimtes waren doorzocht, kasten geopend en een rolluik geforceerd.

Politie verricht drie arrestaties in het horecagebied

ROOSENDAAL - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Roosendaal verrichten drie arrestaties. Een 20-jarige Roosendaler mocht mee naar het bureau nadat hij door zijn opruiend gedrag richting het uitgaanspubliek door de politie gevorderd werd de stad te verlaten. Aan deze vordering voldeed hij niet. Twee andere stappers werden opgepakt omdat ze het nodig vonden agenten te beledigen. Tegen alle verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt automobilist aan na verlaten plaats ongeval

ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen, even na 02.30 uur, in de Thorbecklaan een 25-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Agenten troffen na ontvangen melding op de rotonde Willem Dreesweg met de Thorbeckelaan een beschadigde auto aan. Onderzoek wees uit dat het voertuig op de rotonde vermoedelijk recht door gereden is tegen een trottoirband waardoor de carrosserie brak. In de omgeving troffen ze de verdachte die ontkende gereden te hebben. Wel had hij de
autosleutels bij zich. Op het bureau weigerde de man mee te werken aan een alcoholonderzoek. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor mocht hij voorzien van een rijverbod van 24 uur het bureau verlaten.

Politie treft GHB aan in auto

BOSSCHENHOOFD - De politie heeft vanmorgen rond 02.30 uur op de Pastoor van Breugelstraat een 22-jarige automobilist uit Bavel aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder van een auto rijden richting Oudenbosch. Ter controle werd het voertuig aan de kant gedirigeerd. In de auto troffen de agenten een flesje GHB aan. De automobilist mocht mee naar het bureau. De GHB is op het bureau getest in beslag genomen.

Politie pakt Hoevenaar op voor zware mishandeling

HOEVEN - De politie heeft vanmorgen tegen 01.30 uur in een woning in Hoeven een 24-jarige man uit Hoeven aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 55-jarige plaatsgenoot en zijn 63-jarige vrouw te hebben mishandeld in een horecagelegenheid in Hoeven. De politie stelt een onderzoek in.

De politie trof vanmorgen in een horecagelegenheid aan de St.
Janstraat de 55-jarige man aan met diverse hoofdwonden. Bij hem stond zijn 63-jarige vrouw. Zij had letsel aan haar hand. Tijdens het gesprek bleek dat de vrouw in het café woorden had gekregen met een bekende van haar, de 24-jarige man. Tijdens dat gesprek wilde de man haar een klap geven die ze met haar hand afweerde. Haar 55-jarige man wilde na de mishandeling verhaal halen. Gevolg was dat hij meerdere keren met een bierflesje door de verdachte op het hoofd geslagen werd. Omdat hij meerdere verwondingen aan zijn hoofd had is hij voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Roosendaler verzet zich na aanhouding

ROOSENDAAL - De politie heeft kort na middernacht op de Burgemeester Prinsensingel een 34-jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden. Agenten namen poolshoogte in de Raadhuisstraat na een ontvangen melding van een vechtpartij. Daar werden ze aangesproken door een medewerker van een horecagelegenheid die vertelde dat een man, de
34-jarige Roosendaler, het etablissement was uitgezet omdat hij zich vervelend gedroeg. Op straat bleef hij de confrontatie met het personeel zoeken waardoor er over en weer geduwd was. De verdachte was weggelopen richting Burgemeester Prinsensingel, waar de politie hem trof. Bij navraag bleek dat hij gesignaleerd stond. Op het moment dat hij aangehouden werd verzette hij zich. Om hem onder controle te krijgen gebruikten de agenten onder andere pepperspray.

Winkeldief trapt medewerker

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag in een supermarkt aan de Rembrandtgalerij een 27-jarige inwoner uit Schiedam aangehouden voor winkeldiefstal met geweld. Een medewerker van de zaak sprak de man buiten aan nadat hij gezien had dat de man goederen in zijn zak gestopt had en deze niet ter betaling aan had geboden. Tussen de medewerker en de verdachte ontstond een woordenwisseling. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich en trapte tegen het gezicht van een personeelslid. De politie trof in de auto van hem goederen aan van een bouwmarkt die mogelijk ook van diefstal afkomstig zijn. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Hoogbejaarde man gewond bij verkeersongeval

BERGEN OP ZOOM - Bij een verkeersongeval gisteravond rond 22.20 uur op de Stalenbrugstraat raakte een inzittende van een auto, een 80-jarige man uit Bergen op Zoom gewond. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom.

Een 33-jarige automobilist uit Rotterdam reed als bestuurder van een auto vanuit de richting Hoogerheide over de Antwerpsestraat. Ter hoogte van de kruising met de Stalenbrugstraat wilde hij links af slaan. Vanuit tegemoetkomende richting naderde hem een auto die bestuurd werd door een 56-jarige vrouw uit Bergen op Zoom. Bij haar in de auto zat de 80-jarige man. Op het moment dat de Rotterdammer afsloeg zag hij de tegemoetkomende auto over het hoofd waardoor een aanrijding het gevolg was.


Laatst gewijzigd 18-10-2009 14:25 | © Regio Midden en West Brabant |