Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Breda, 18-10-2009

Politie verricht twee arrestaties in het uitgaansgebied

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het uitgaansgebied van Breda spreken van een onrustig straatbeeld. Het sussen van beginnende opstootjes en
bemiddeling in dreigende escalaties liep na 02.00 uur op. De agenten verrichten in totaal twee arrestaties voor het verstoren van de openbare orde en het verstoren van de orde in een horecagelegenheid. Er werden 6 bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen en openbare dronkenschap.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Politie pakt Bredanaar op voor mishandeling

TILBURG / BREDA - De politie heeft gisteravond rond 20.30 uur in een woning in Breda de 32-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 24-jarige vriendin tegen haar wil en onder dwang vanuit Tilburg te hebben meegenomen en haar mishandeld hebben. Teven wordt hij verdacht van mishandeling van een 21-jarige kennis van het slachtoffer, eveneens afkomstig uit Breda. De verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De 21-jarige kennis meldde zondagochtend, kort na middernacht dat het
24-jarige slachtoffer vermoedelijk tegen haar wil was meegenomen. Hij vertelde dat hij samen met de vrouw richting Centraal Station in Tilburg liep. Op de Spoorlaan in Tilburg werd hij benaderd door een voor hem onbekende man (de verdachte). Deze man sloeg hem vervolgens tegen het gezicht waardoor hij het bewustzijn verloor. Toen hij bijkwam was de vrouw weg. De politie stelde direct een onderzoek in wat leidde naar de 32-jarige vriend van de vrouw. De politie trof gisteravond de vrouw bij hem aan. Ze had een blauw oog. De verdachte is direct opgepakt.


Laatst gewijzigd 18-10-2009 14:22 | © Regio Midden en West Brabant |