Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 18-10-2009

Politie stelt onderzoek in na aantreffen graffiti

TILBURG - In de nacht van 16 op 17 oktober hebben onbekenden een spoor van graffiti achter gelaten. Agenten troffen in de Kapitein
Rondairestraat, Kapitein Nemostraat, Jules Verneweg en Bosscheweg dezelfde tags aan. De politie is gestart met een onderzoek en roept getuigen op zich te melden. Daarnaast verzoekt ze benadeelden aangifte te doen. De graffiti werd voornamelijk aangebracht op garagedeuren, elektriciteitshuisjes en bedrijfsmuren. Er is sprake van aanzienlijke schade.

Agenten spreken van een rustige uitgaansavond

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het uitgaansgebied van Tilburg spreken van een rustige sfeer. Er werden twee arrestaties verricht en drie bekeuringen uitgeschreven. In een horecagelegenheid op het Piusplein werd een
21-jarige rotterdammer aangehouden nadat hij een cafébezoeker in het gezicht geslagen had. Een 21-jarige Tilburger mocht mee naar het bureau voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

Politie vordert rijbewijs in van dronken automobilist.

TILBURG - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een
29-jarige Tilburgse automobilist. Agenten zagen hem rond 03.30 uur rijden over de Kwaadeindstraat en controleerden hem. Tijdens het aanspreken bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 680 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Tilburger met vleesvork en mes op pad

TILBURG - De politie heeft vannacht even na 01.00 uur in de
Kruisvaardersstraat een 22-jarige Tilburger aangehouden voor verboden wapenbezit. De agenten stelden een onderzoek in na een ontvangen melding van een conflict dat gaande was tussen twee groepen mensen. Eén persoon zou in het bezit zijn van een mes. De politie trof in de Kruisvaardersstraat de Tilburger lopend met een biljartkeu in zijn handen aan. Tijdens het aanspreken zagen agenten een handvat uit een broekszak steken. Dit bleek een vleesvork te zijn. In een andere zak trof de politie een mes aan. De man mocht mee naar het bureau.

Politie pakt veelpleger met inbrekerswerktuig op

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 01.15 uur in de Deken Botsstraat een 35-jarige Tilburger aangehouden. Tijdens de surveillance troffen agenten de man aan in de Deken Botsstraat. De politie herkende hem direct als veelpleger. Bij het zien van de agenten probeerde de Tilburger te vluchten. Hier staken de agenten een stokje voor en controleerden hem. In zijn kleding troffen ze
inbrekerswerktuig aan.

Veelpleger verzet zich bij aanhouding

TILBURG - De politie heeft gistermiddag bij een supermarkt aan het Verdiplein een 45-jarige man uit Breda aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal met geweld. De man die bij de politie bekend staat als veelpleger is op het bureau ingesloten.

De verdachte trachtte bij de supermarkt een televisietoestel weg te nemen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. Enkele medewerkers van de zaak volgden hem en hielden hem buiten aan. De verdachte was het daar niet mee eens en probeerde zich aan zijn aanhouding te onttrekken. Hij duwde en spuugde naar het personeel. Ook trapte hij richting het been van een medewerker. Het lukte de
personeelsleden de man onder verzet terug de winkel in te dirigeren. Gealarmeerde agenten namen hem over en brachten hem naar het bureau.

Politie pakt Bredanaar op voor mishandeling

TILBURG / BREDA - De politie heeft gisteravond rond 20.30 uur in een woning in Breda de 32-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 24-jarige vriendin tegen haar wil en onder dwang vanuit Tilburg te hebben meegenomen en haar mishandeld hebben. Teven wordt hij verdacht van mishandeling van een 21-jarige kennis van het slachtoffer, eveneens afkomstig uit Breda. De verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De 21-jarige kennis meldde zondagochtend, kort na middernacht dat het
24-jarige slachtoffer vermoedelijk tegen haar wil was meegenomen. Hij vertelde dat hij samen met de vrouw richting Centraal Station in Tilburg liep. Op de Spoorlaan in Tilburg werd hij benaderd door een voor hem onbekende man (de verdachte). Deze man sloeg hem vervolgens tegen het gezicht waardoor hij het bewustzijn verloor. Toen hij bijkwam was de vrouw weg. De politie stelde direct een onderzoek in wat leidde naar de 32-jarige vriend van de vrouw. De politie trof gisteravond de vrouw bij hem aan. Ze had een blauw oog. De verdachte is direct opgepakt.


Laatst gewijzigd 18-10-2009 14:17 | © Regio Midden en West Brabant |