Politie Noord- en Oost Gelderland

|   |Harderwijk - Getuige betrapt fietsendieven        |

Dankzij een oplettende getuige zijn zaterdag 17 oktober twee fietsendieven op heterdaad betrapt en aangehouden door de politie op het Stationsplein in Harderwijk.


De getuige zag rond 12:15 uur dat twee jongeren zich verdacht gedroegen in een fietsenstalling op het Stationsplein, en vervolgens met een fiets afkomstig uit de stalling wegliepen. Op aanwijzing van de getuige kon het tweetal, twee minderjarige jongens uit Amsterdam en Zwanenburg, even later op Westeinde worden aangehouden. Zij bleken een fiets met een geforceerd slot in hun bezit te hebben, waarvan zij afstand deden. Het gaat om een goudkleurige Gazelle damesfiets, type 'Free'. De politie heeft nog geen aangifte ontvangen van diefstal van deze fiets en roept de eigenaar op zich alsnog bij de politie te melden via 0900-8844 of op het politiebureau in Harderwijk.


De jongens worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

|   |Harderwijk - Op vlucht voor boete             |

In de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober heeft een 19-jarige man uit Ermelo geprobeerd een boete voor het niet voeren van verlichting te ontlopen door eerst een valse identiteit op te geven en er vervolgens vandoor te gaan.


De politie hield de fietser rond 01:30 staande op de Stationslaan in Harderwijk tijdens een verlichtingscontrole. Toen de politie hem wilde bekeuren gaf de man een valse identiteit op en verklaarde ook geen identiteitsbewijs te kunnen tonen. Bij controle van de opgegeven informatie stelde de politie vast dat deze vals was en is de jonge man medegedeeld dat hij werd aangehouden voor het opgeven van een valse identiteit. De man verzette zich hier tegen en zag kans op zijn fiets weg te komen. Nader onderzoek door de politie leverde alsnog het vermoedelijke adres van de man op en hier is hij rond 03:45 uur thuis opgehaald en alsnog naar het politiebureau gebracht voor nader verhoor. De man is uiteindelijk met drie boetes op zak (verlichting, valse identiteit en niet tonen ID) heengezonden.

|   |Putten - Fietser gewond na aanrijding           |

Zaterdag 17 oktober is een 12-jarige jongen uit Putten gewond geraakt toen hij fietsend op de rotonde Van Geenstraat / Roosendaalseweg in botsing kwam met een 33-automobilist, ook afkomstig uit Putten.


De jongen fietste over de Van Geenstraat, komende uit de richting Voorthuizerstraat. Voor de rotonde stak hij via het zebrapad over, en volgde daarbij niet het fietspad. De 33-jarige automobilist sloeg op de rotonde rechtsaf de Van Geenstraat op en zag daarbij, mede door de laagstaande zon, de fietser over het hoofd, met de aanrijding tot gevolg. De fietser is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

|   |Vaassen - Poging brandstichting              |

De politie onderzoekt een vermoedelijke poging tot brandstichting aan de Prunushof in Vaassen. Op zaterdag 17 oktober meldde een bewoonster van deze straat dat onbekenden haar schutting in brand hadden proberen te steken.


De vrouw ontdekte de beginnende brand rond 21:50 uur vrijwel direct en wist de brand zelf te doven. De politie stelt een onderzoek in en roept mensen die mogelijk iets hebben gezien om de politie te bellen via 0900-8844.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(

(---- --