Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 en 18 oktober 2009

Fietsendief aangehouden

Hengelo

Een 18-jarige man uit Enschede werd zaterdagavond 17 oktober aangehouden, omdat hij in het bezit was van gestolen fietsen.

Zaterdagavond 17 oktober omstreeks 23.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Holtersweg in Hengelo, een bestuurder van een auto. In de auto vervoerde de man drie fietsen. Bij navraag bleken de fietsen gestolen waren. De man, een 18-jarige Enschedeër, werd aangehouden. Hij bekende de fietsen gestolen te hebben van het station in Borne. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie probeert de rechtmatige eigenaren van de fietsen te achterhalen. (2009043611)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 36-jarige man uit Enschede heeft zaterdag 17 oktober een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 34-jarige partner. (2009043522)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Fietsster gewond na aanrijding Almelo
Een 46-jarige fietsster uit Enschede raakte zaterdag 17 oktober gewond, toen zij door een automobiliste werd aangereden in Almelo.

Zaterdagmorgen 17 oktober omstreeks 11.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Havenzathe in Almelo. Bleek dat een 46-jarige fietsster tijdens het oversteken over een fietsoversteekplaats werd aangereden door een 53-jarige automobiliste uit Almelo. De fietsster kwam ten val en raakte gewond. Ze werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009043433)

Winkeldief aangehouden
Hengelo
Een 50-jarige man uit Hengelo werd vrijdagmiddag 16 oktober aangehouden, omdat hij een winkeldiefstal had begaan.

Vrijdagmiddag 16 oktober omstreeks 16.45 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan de Hamerstraat in Hengelo een man diverse goederen meenam zonder deze te betalen. De man was het niet eens over de kwaliteit van de goederen en vond dat hij de goederen gratis mee kon nemen. De man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Bij navraag bleek dat de man, een 50-jarige Hengeloër nog enkele dagen gevangenis tegoed had. Hij is in verzekering gesteld. (2009043254)

Twee fietsendieven op heterdaad betrapt Enschede
Een 16-jarige jongen en een 18-jarige man werden zaterdag 17 oktober op heterdaad betrapt tijdens diefstal van twee fietsen.

Zaterdagmiddag 17 oktober omstreeks 11.45 uur zagen oplettende medewerkers van de milieupolitie twee personen verdacht ophouden bij twee fietsen op de Kortenaerstraat in Enschede. Het tweetal sleepte met twee fietsen. Toen ze de milieupolitie zagen gooiden ze de fietsen snel aan de kant en gingen er vandoor. De medewerkers van de milieupolitie konden de twee mannen aanhouden op het Volkspark. Daar werden ze direct overgedragen aan de politie. De twee, een 16-jarige jongen en een 18-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie probeert de rechtmatige eigenaren van de fietsen te achterhalen. (2009043311)

Fietsster gewond na aanrijding met automobilist Vroomshoop
Een 75-jarige fietsster uit Vroomshoop raakte vrijdag 16 oktober gewond tijdens een aanrijding met een automobilist in Vroomshoop.

Vrijdagmorgen 16 oktober omstreeks 11.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Tonnendijk in Vroomshoop. Bleek dat een 75-jarige fietsster uit Vroomshoop op de Tonnendijk reed, komende uit de richting van het centrum. Waarschijnlijk wilde de vrouw oversteken naar links, maar keek niet naar het links van haar rijdend verkeer. Een 39-jarige automobilist uit Vroomshoop reed op dat moment naast de fietsster en kon de fietsster niet meer ontwijken. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Ze werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009043114)

Automobilist gewond na aanrijding Enschede
Een 22-jarige automobilist uit Enschede raakte vrijdag 16 oktober omstreeks 16.30 uur gewond tijdens een aanrijding in Enschede. De automobilist reed over de Oldenzaalsestraat, komende van Oldenzaal, toen hij op een gegeven moment niet door had dat het voor hem rijdende verkeer moest afremmen. De 22-jarige reed tegen de voor hem rijdende 40-jarige automobilist uit Losser. Deze schoot door en botste tegen een daarvoor rijdende 40-jarige automobilist uit Enschede. Tijdens de aanrijding raakte de 22-jarige automobilist gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009043265)

Auto gestolen, politie zoekt getuigen Enschede
Een 31-jarige eigenaresse van een personenauto deed zaterdag 17 oktober een vervelende ontdekking. Toen zij naar buiten keek bleek haar auto te zijn gestolen. De auto stond voor haar woning aan de Akeleistraat in Enschede geparkeerd. De auto moet zaterdag 17 oktober tussen 01.15 uur en 11.00 uur zijn gestolen. Het gaat om een blauwe Ford Mondeo met het kenteken NV-JV-71.

Wellicht zijn er mensen die de diefstal hebben gezien of weten waar de auto zich op dit moment bevindt. Deze worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, afdeling Enschede, telefoon 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009043436)

Taxichauffeur overvallen, politie zoekt getuigen Almelo
Een 29-jarige Taxichauffeur werd zaterdagmorgen 17 oktober in Almelo overvallen door twee personen, de politie zoekt de daders en getuigen.

Zaterdagmorgen 17 oktober omstreeks 05.45 uur werd een 29-jarige taxichauffeur overvallen door twee passagiers. De mannen stapten in de taxi op de hoek Anjerlierstraat / Violierstraat in Almelo en wilden richting het ziekenhuis. Op de Grutto werd de taxichauffeur van achteren gegrepen door één van de passagiers. Onder bedreiging van een steekwapen werd geld geëist. Tijdens een discussie zag de taxichauffeur kans de taxi te verlaten en zette het op het rennen en wist de daders van zich af te schudden. De daders hadden het volgende signalement: Dader 1
. Donker getinte man
. Mager postuur
. Ongeveer 26 jaar oud
. 1,70 meter lang
. Kort donker haar
. Hij had bolle ogen
. En droeg een donkere capuchon Dader 2
. Blanke man
. Blond stekelig kort haar . 1,80 meter lang
. Breed /getraind figuur
. Breed gezicht
. Ongeveer 26 jaar oud

De politie is opzoek naar de daders en getuigen van de overval. Wanneer u iets gezien heeft of weet wie de daders zijn, verzoekt de politie Twente afdeling Almelo contact op te nemen. Telefoonnummer 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (2009043407)

Man aangehouden na vechtpartij Enschede
Een 20-jarige Enschedeër werd zaterdag 17 oktober aangehouden, omdat hij verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij op 27 september jl. op de Noorderhagen in Enschede. De 20-jarige zou om nog onduidelijke reden begonnen zijn met vechten. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009036695)

Verdachte aangehouden voor inbraak in woning Enschede
Zaterdagmorgen 17 oktober omstreeks 11.00 uur werd in een woning aan de Veenstraat in Enschede een 20-jarige Enschedeër aangehouden. De man wordt verdacht een inbraak te hebben gepleegd in een woning aan het Van Loenshof in Enschede op 4 september jl.. De eigenaresse van de woning deed aangifte van de inbraak. De politie startte met een onderzoek. Naar aanleiding van het politie onderzoek kon de 20-jarige man als verdachte worden aangehouden. (20090288980)

Dorstige winkeldief op heterdaad betrapt Enschede
Een 34-jarige man uit Enschede werd zaterdagavond 17 oktober aangehouden, omdat hij diverse goederen had gestolen uit een winkel.

Zaterdagavond 17 oktober omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal. Een oplettende medewerker van een winkel aan de Toekomststraat zag een man 31 pakken koffie in een tas meenemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Op het politiebureau gaf de man in eerste instantie een valse naam op. Na onderzoek bleek het een 34-jarige Enschedeër te zijn. Omdat de man een veelpleger is, is hij voor verder onderzoek in verzekering gegaan. Voor het opgeven van een valse naam zal de man een proces-verbaal krijgen. (2009043510)

Twee mannen aangehouden voor belediging agenten Rijssen
Een 19-jarige man uit Wierden werd zondagmorgen 18 oktober omstreeks 04.45 uur aangehouden, omdat hij het noodzakelijk vond dienstdoende agenten te beledigen. De surveillerende agenten stonden voor een uitgaansgelegenheid aan de Morsweg in Rijssen toen zij werden nageroepen door de 19-jarige. Tijdens een waarschuwing liet de man het er niet bij en beledigde de agenten nog een keer. Hierop werd hij aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009043670)
Een tweede 19-jarige uit Wierden werd ook aangehouden omstreeks 04.45 uur omdat de man de agenten beledigde en een bevel van de politie niet opvolgde. De man schreeuwde beledigende woorden naar de agenten toe. Even later liep de man midden over de Morsweg. Toen de agenten sommeerden van de straat af te komen, weigerde de 19-jarige dit. Hierop werd de man aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009043671)

Winkeldief aangehouden
Enschede
Zaterdagavond 17 oktober omstreeks 18.00 uur zag een oplettende getuige twee mannen goederen meenemen zonder deze te betalen in een winkel aan het Schuttersveld in Enschede. De twee mannen werden direct aangehouden door de medewerkers van de winkel. Op een gegeven moment wist het tweetal te vluchten. Een van de verdachten kon direct weer buiten de winkel worden aangehouden. De verdachte, een 35-jarige man uit Nijverdal, werd direct overgedragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politie bureau. Naar de tweede verdachte doet de politie nog onderzoek. (2009043534)

Drie vandalen aangehouden
Enschede
Twee 20-jarige mannen en een 22-jarige man, allen woonachtig in Enschede, werden zondagmorgen 18 oktober omstreeks 04.00 uur aangehouden, omdat zij enkele vernielingen hadden gepleegd. Een getuige zag dat de mannen met stenen aan het gooien waren op de Ans van de Berglaan in Enschede. Van een geparkeerde auto waren de ruiten ingegooid. De politie kon het drietal aanhouden. Ze zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (2009043683)

Man aangehouden voor belediging Enschede
Een 20-jarige man uit Enschede werd zondag 18 oktober omstreeks 05.00 uur aangehouden, omdat hij agenten beledigde op de Oude Markt in Enschede. De man riep zeer beledigende woorden naar de agenten waarop de man werd aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009043691)

Met 1,6 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 20-jarige automobilist uit Hengelo raakte zondagmorgen 18 oktober zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagmorgen 18 oktober omstreeks 06.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Oelerweg in Hengelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 20-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,6 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2009043695)

Zwaar dronken taxichauffeur aangehouden, rijbewijs ingevorderd

Nijverdal

Een 49-jarige taxichauffeur uit Hellendoorn raakte zaterdag 17 oktober zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdagavond 17 oktober omstreeks 21.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Boomcateweg in Nijverdal, een bestuurder van een taxi. Omdat het vermoeden bestond dat de chauffeur, een 49-jarige man uit Hellendoorn, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau lukte niet waarna door een GGD-arts een bloedproef werd afgenomen. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Later die avond zagen agenten de man wederom een auto besturen. De man werd voor de tweede keer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder een geldig rijbewijs, omdat deze eerder die avond was ingevorderd. De ademanalyse op het bureau wees deze keer 2,25 promille uit. Tegen de man zullen de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (2009043584)

7-jarig meisje gewond na aanrijding met automobilist Enschede
Zaterdagmiddag 17 oktober omstreeks 15.30 uur raakte een 7-jarige meisje uit Enschede gewond na een aanrijding. Het meisje stak na een bezoek aan K3 de straat over op het Colosseum in Enschede. Op dat moment reed een 32-jarige automobiliste uit Eerbeek. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden en het meisje werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (20090043519)

Dronken automobiliste veroorzaakt aanrijding en gaat ervan door Enschede
Een 59-jarige automobiliste uit Enschede werd zondagmorgen 18 oktober aangehouden, omdat zij een aanrijding had veroorzaakt en zonder haar identiteit bekend te maken er van door ging.

Zondagmorgen 18 oktober omstreeks 01.45 uur werd een auto van een 49-jarige automobilist uit Enschede aangereden op de Havermaathoek in Enschede. De automobiliste ging er van door zonder haar identiteit bekend te maken. De 49-jarige kon het kenteken noteren en schakelde de politie in. De politie kon de veroorzaakster van de aanrijding aanhouden in haar woning. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 59-jarige vrouw uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd zij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,06 promille uit. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2009043648)

Vrouw beroofd van haar portemonnee, politie zoekt getuigen Rijssen
Een 41-jarige vrouw uit Rijssen werd vrijdag 16 oktober beroofd van haar portemonnee, de politie zoekt getuigen.

Vrijdagmiddag 16 oktober omstreeks 13.15 uur werd een 41-jarige vrouw uit Rijssen beroofd van haar portemonnee, met daarin enkele honderden euro's. De vrouw was net klaar met geld pinnen op de Watermolen in Rijssen, toen zij werd aangesproken door een Duits sprekende man. Toen de vrouw plaats nam in haar brommobiel opende de man de bijrijderdeur en nam de portemonnee weg van de vrouw en ging er snel van door. De dader had het volgende signalement: . Getinte man
. Tussen de 20 / 30 jaar oud . Rond gezicht
. Zeer kort donker haar
. Slank postuur
. Hij droeg een zwarte jas en een blauwe spijkerbroek

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Rijssen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009043171)