Nieuw verzamelmuseum Zaandam ademt sfeer bevlogen verzamelwoede


ZAANDAM, 20091008 -- Op zondag 18 oktober 2009 opent mevrouw Fokelien Renckens-Stenneberg, directeur van het Zaans Museum, om 16.00 uur officieel het verzamelmuseum I DID IT MY HOME in de Rosmolenbuurt in Zaandam.

Het verzamelmuseum is gericht op beeldende kunst en de passie voor verzamelen. I DID IT MY HOME ademt de sfeer van een bevlogen verzamelwoede en heeft de karakteristieken van een echt museum, met verschillende collecties, rondleidingen en een museumwinkel.

De bijzondere verzamelingen en objecten zijn eigendom van beeldende kunstenaars: Erik Fens, Frank Halmans, Nicole van der Heijden, Peter van der Heijden, Paul Vendel en Marc Volger. Te zien zijn onder andere verzamelingen bestaande uit: schemerlampen, wandelstokken, poppenhuizen, tomatenstokjes, vliegtuigjes, schepen en treinen, Rijn-Panorama's en Eiffeltorens, dansende wormen en olifanten, barbies, poëziealbums, verdwaalde sokken, bidprentjes en zeepjes, perforators, breinaalden, knaapjes (gekleed en ongekleed), handschriften, plantenzaden, (Zak)messen, mammoetbotten en nog veel meer.

In het verzamelmuseum worden tijdelijke tentoonstellingen en speciale evenementen georganiseerd, rondleidingen voor basisschoolleerlingen en zondagmiddagsalons. Naast de kunstenaars worden ook buurtbewoners uitgenodigd om hun verzamelingen te presenteren. Zij krijgen de ngelegenheid om bijzondere objecten en verzamelingen in te brengen die met assistentie van de kunstenaars zorgvuldig en mooi geëxposeerd worden in vitrines.

Het verzamelmuseum I DID IT MY HOME is gevestigd in de voormalige meubelzaak MY HOME en is voor publiek geopend tot en met 31 januari 2010.

Zie voor actuele informatie en evenementen van het museum: www.rosmolenbuurt.nl

Tentoonstellingsperiode:
18 oktober 2009 t/m 31 januari 2010 (gesloten 26, 27 december 2009 en 2, 3 januari 2010)

Openingstijden:
wo / za / zo: 13.00 - 17.00 uur

Entree:
Gratis

Verzamelmuseum I DID IT MY HOME
Oostzijde 124
1502 BL Zaandam
pete.heijden@planet.nl


Het Verzamelmuseum I DID IT MY HOME is een initiatief van Peter van der Heijden i.s.m. Marc Volger en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zaanstad en Parteon.

Ingezonden persbericht