Gemeente Beverwijk


Tweede Veteranendag in Beverwijk op zondag 18 oktober

De gemeente Beverwijk organiseert voor de tweede keer een bijeenkomst voor in de gemeente woonachtige veteranen. De bijeenkomst vindt plaats op zondag 18 oktober 2009, vanaf 14.00 uur in het Kennemer Theater.

Uitgenodigd
Voor de bijeenkomst hebben alle bij het Veteranen Instituut in Doorn bekendstaande en in Beverwijk en Wijk aan Zee woonachtige veteranen een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Het programma van de middag blijft nog even een verrassing, maar tijdens een informeel samenzijn is volop gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen uit te wisselen en herinneringen op te halen. Burgemeester J.F.C. van Leeuwen spreekt de genodigden toe.

Oproep
Alle ándere veteranen die in Beverwijk en Wijk aan Zee wonen maar die geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, zijn ook van harte uitgenodigd bij de bijeenkomst. Zij kunnen hun komst (al dan niet met partner e.d.) melden bij de heer F. Roos, telefoonnummer 0251-256256.

Fototentoonstelling in foyer
In de foyer van het Kennemer Theater staat tijdens de bijeenkomst een fototentoonstelling, gemaakt in opdracht van het Comité Nederlandse Veteranendag. Deze tentoonstelling is te zien vanaf zaterdag 17 oktober en blijft staan tot en met woensdag 28 oktober, zodat ook geïnteresseerde inwoners de tentoonstelling kunnen bekijken. De tentoonstelling schetst met 12 manshoge panelen een indringend beeld van het werk van Nederlandse veteranen en informeert over de achtergronden van missies, zorgaspecten en de Nederlandse Veteranendag. Acht persoonlijke verhalen van veteranen zijn op beeld te volgen. De tentoonstelling is te bekijken van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Waardering
Sinds enkele jaren bestaat in Nederland de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag in juni. Op deze dag staan de Nederlandse veteranen centraal. Hoofddoel van de Nederlandse Veteranendag is het krijgen van meer bekendheid over en waardering voor de veteranen. Dan komen veteranen uit het hele land tijdens een grote manifestatie in Den Haag bijeen.