Ingezonden persbericht


Zo. 18 oktober, 15.30 uur

Zeeuwse Concertzaal, Verwerijstraat 14, Middelburg

Entree: 15 euro Donateurs/CJP: 12 euro

Il Trionfo del Tempo met o.a. Jan van Elsacker (België/Duitsland)

Aria's en lamento's van Peri, d'India, Rasi, Nanino, Rossi e.a.

(i.s.m. Netwerk Oude Muziek)

Geen verhaal spreekt zo tot de verbeelding als de mythe van Orpheus. Dit programma volgt zijn levensgeschiedenis, van veelbelovende jeugd tot naargeestig einde, alles op de mooiste muziek uit de Italiaanse 17de eeuw.

"Il Trionfo del Tempo", een ensemble dat zich helemaal toelegt op de vroege Italiaanse barokmuziek, is in België een van de meer prominente oude muziek-ensembles, en dat wil wat zeggen in een land dat in dat opzicht al zo rijk gezegend is.

Bezetting: Jan Van Elsacker, tenor / Maia Silberstein, viool / Liesje Vanmassenhove, blokfluit / Simen Van Mechelen, trombone / Thomas Boysen, luit / Bart Rodyns: orgel en klavecimbel

Woensdag 21 oktober, 21.30 uur

Schuttershof, Schuttershofstraat 1, Middelburg

Entree: 15 euro Donateurs/CJP: 12 euro

Marc Ribot's "Ceramic Dog" Quartet (U.S.A.)

Ceramic Dog is het nieuwe trio van meestergitarist Marc Ribot, bekend van zijn samenwerking met John Zorn, maar eerst en vooral als vaste gitarist van Tom Waits, dat twee jaar geleden ook Zeeland aandeed met een overdonderende vorm van punk-jazz, met de nodige underground- en free jazz-, maar vreemd genoeg ook latin-, blues- en zelfs soul-invloeden. door een hecht op elkaar ingespeeld trio, waarin tevens twee van de grote nieuwe talenten figureren uit de Amerikaanse impro-rock-scene: bassist Shazad Ismailly en drummer Chess Smith. Inmiddels is Ceramic Dog uitgebreid met vocaliste/violiste Eszter Balint, bekend van o.a. The Lounge Lizzards van John Lurie, en evenals laatstgenoemde speelde ze ook een rol in Jarmusch's Stranger Than Paradise.

In 2007 was dit misschien wel het concert van het jaar: voor degenen die het toen gemist hebben een absolute aanrader (degenen die er toen wel bij waren, weten inmiddels wel genoeg).
Ingezonden persbericht