Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Herfstactiviteiten bij het Boomkroonpad

Leuke activiteiten voor jong en oud
De herfstvakantie staat weer voor de deur. Reden voor Staatsbosbeheer om voor jong en oud allerlei activiteiten bij het Boomkroonpad te organiseren. Op de zondagen 18 en 25 oktober mogen kinderen t/m 12 jaar gratis het Boomkroonpad bezoeken in het kader van Oktobermaand Kindermaand, tevens krijgen zij een gratis speurtocht aangeboden.

Paddenstoelenexcursies

Het is weer herfst en dat betekent dat er overal paddenstoelen zijn te bewonderen. Een deskundige gids neemt u mee voor een rondwandeling van ongeveer twee uur. Hij laat u kennis maken met allerlei soorten, maten en kleuren. Graag vooraf aanmelden. Data: 20, 22, 27 en 29 oktober om 14.00 uur. Kosten: volwassenen 2,50 en kinderen 1,00.

Kindertheater & herfstspeurtocht

Tijdens het theaterstuk Ik zie, ik zie, de kleuren om mij heen beleven de bosvrienden Groensproet en Blad samen met een aantal dieren uit het bos een vrolijk avontuur. De kinderen nemen actief deel aan het avontuur van de bosfiguren. Vooraf of na de voorstelling kunnen de kinderen een spannende herfstspeurtocht door het bos maken. De voorstelling is voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Graag vooraf aanmelden voor het theater. Data: woensdag 21 en 28 oktober. Start voorstelling: 13.00 en 14.30 uur. Kosten: 2,50 per kind per voorstelling. De speurtocht is gratis en duurt ongeveer 1 uur.

Demonstraties houtzaagkunst

De houtzaagkunstenaars van Staatsbosbeheer tonen hun kunsten. Zij maken met een motorzaag allerlei beelden, stoeltjes en vogelhuisjes van boomstammen. Indrukwekkend om te zien! De resultaten kunnen worden aangeschaft; ook speciale wensen kunt u aangeven. Data: 20, 22, 27 en 29 oktober, doorlopend van 11.00 tot 16.00 uur. Vrije toegang.