Ingezonden persbericht


Persbericht
Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Herfstvakantie 2009 in Natura Docet
Van kinderrondleiding tot braakballenpluizen, knutselen en poppenkast ‚-¬Ź 18 - 255 oktober 2009

Het Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet in Denekamp organiseert bijna elke dag van de komende herfstvakantie een activiteit voor kinderen. En, omdat er een tentoonstelling speciaal over 'Katten - groot en kleiin' te zien is krijgen poezen en katten extra aandacht deze week.

Op de 3e zondag van de maand wordt er altijd een speciale rondleiding in het museum gehouden. Deze keer zijn op 18 oktober de kinderen aan de beurt. Om 12 uur start de kinderwandeling langs de fossiele vishagedis, het oerpaardje, de glimmende mineralen en de lichtgevende stenen. Er worden vogels met gekke namen gezocht (zoals de Hop en de Grote trap) en daarna mag iedereen zijn eigen topstuk uitkiezen in het museumdepot. Zo maken we een speciale topstukkententoonstelling en elk kind dat meedoet, krijgt een gratis terugkomkaartje om in de vakantie aan opa of oma het museumstuk van hun keuze te laten zien. Start om 12.00 uur. Kosten entree + 1,50 voor de rondleiding.

Braakballen pluizen - maandag 19 oktober, 13.300 uur Samen met Dr. Eric Mulder, de bioloog/paleontoloog van het museum kun je op maandagmiddag 19 oktober vanaf 13.30 uur een, in water lekker voorgeweekt, brokje uilenbraaksel bestuderen. En wat vind je dan allemaal? Onderkaakjes en tandjes van spitsmuizen en veldmuizen, veertjes en haarballetjes en allerlei andere restjes van dieren in het bos en veld waar de uil gejaagd heeft. Graag even reserveren via info@naturadocet.nl of 0541-351325 want er is tijdens het practicum plek voor 25 kinderen tussen de 8-12 jaar. De kosten zijn de entree en 1 euro extra. De workshop duurt tot ongeveer 15 uur.

Kindermiddag - ddinsdag 20 en donderdag 22 oktober, 13.30 uur Tussen 13.30 en 15.00 uur wordt met het thema Katten gewerkt. Katten als masker, katten in brooddeeg, katten gegrimeerd op je gezicht. Allemaal omdat er een 'Katten - groot en klein' tentoonstelling in het museum tte zien is tot en met 10 januari 2010. Er is voor maximaal 30 kinderen tussen de 8-12 jaar plaats, graag reserveren via info@naturadocet.nl of 05410 - 351325. De kosten zijn de entreee en 1 euro extra. De workshop duurt tot ongeveer 15 uur. Omdat er ook geverfd wordt graag werkkleding aan!

Werken op de akker van het museum - woensdag 21 en donderdag 22 oktober In de zomer heeft er op de akker van het museum winterrogge gestaan. Snap jij dat nou? Als je op 21 en 22 oktober komt kijken zie je dat de 'Kerls van 't Oale Spul' van de Mensport Vereniging Denekamp en hun assistenten van de buurtschappen van Dinkelland druk bezig zijn met het dorsen van de oogst van dit jaar en het inzaaien van de akker voor volgend jaar. Tussen 14 en 16 uur zijn ze bezig en misschien mag je wel een handje meehelpen. Als het regent komen de 'Kerls' gewoon een dagje later.

Poppentheater Kiekeboe - zondag 25 oktober
Voor kinderen tussen 4 en 9 jaar worden er op zondag 25 oktober door Poppentheater Kiekeboe uit Enschede twee voorstellingen gegeven. In het verhaal zitten ergens katten verstopt. Help je mee ze te vinden? Om 13.30 en 15.30 uur begint de voorstelling die eindigt met het grimeren van de kinderen als koddige kat of poezelige poes. De voorstelling duurt 45 minuten. De kosten zijn de entree voor het museum en 1 euro extra.

Aan de redactie /

Ingezonden persbericht