Gemeente Harderwijk


Win 10.000 euro voor uw vereniging of school

18/10/2009

Meer groen en water in steden en dorpen en aandacht en ruimte voor dieren en plantsoorten. Dat is dit jaar het thema van de Klimaatparelwedstrijd van de provincie Gelderland. De wedstrijd is een publieksactie waarbij aan inwoners van Gelderland gevraagd wordt om samen met de provincie te werken aan een klimaatbestendig Gelderland.

Dit jaar zijn er vier prijzen van 10.000 euro te verdienen. De provincie zoekt straten, buurten, dorpsraden, sportverenigingen, straatverenigingen of andere organisaties of groepen die het meest klimaatbestendige plan kunnen bedenken én uitvoeren.

Een klimaatbestendige inrichting begint bij uw eigen woning, tuin en directe omgeving. Bijvoorbeeld meer groen door grasdaken op woningen of waterpartijen in de tuin. Of het planten van meer bomen bij speeltuinen of parkeerplaatsen. De 10.000 euro zijn voor de uitvoering van het plan, dat kan rekenen op de steun van een groep en de gemeente.

Voor meer informatie, aanmelden en de wedstrijdvoorwaarden kijkt u op www.klimaatparels.nl. Ook kunt u contact opnemen met de provincie Gelderland, tel. 026 359 90 12 of e-mail:
klimaatparels@prv.gelderland.nl. De wedstrijd loopt tot 6 november 2009.


____________________