Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na posten

Nijmegen, 17-10-2009 o Vrijdagnacht, rond 05.20 uur, zagen surveillerende agenten op de Weurtseweg in Nijmegen een geparkeerde auto staan met iemand achter het stuur. Zij keerden hun dienstvoertuig om te kijken wie erin zat. Op dat moment zagen zij een man uitstappen en wegrennen richting Barneveldse Beekstraat. Dit vonden de agenten 'verdacht'. Na een korte achtervolging werd de man staande gehouden.

Na een kort gesprek vroegen de agenten de gegevens van de man. Alles werd even nagetrokken waaruit bleek dat de 38-jarige, inwoner van Berg en Dal, niet beschikte over een geldig rijbewijs. De politieagenten roken een sterke alcohollucht, maar hadden op dat moment niet gezien dat de man daadwerkelijk op de openbare weg had gereden.

Rijden zonder licht
Omdat ze het niet vertrouwden en na zijn verhaal sterk de indruk hadden dat de man alsnog zijn weg met de auto wilde vervolgen, bleven ze in de buurt. Hun voorgevoel bleek juist. Nog geen 5 minuten later stapte iemand in de betreffende auto en reed zonder verlichting weg. De agenten reden er achteraan. Een poging om weg te komen mislukte, de politie reed de auto op de Winselingseweg klem.

Recidive alcohol
De bestuurder bleek inderdaad de zojuist gecontroleerde man uit Berg en Dal. Al meerdere keren had de politie hem met alcohol op achter het stuur aangehouden. Dit was ook de reden dat hij niet meer over een geldig rijbewijs beschikte. De onvermijdelijke blaastest volgde, met een uiteindelijke uitslag op de ademanalyse van 520 ug/l, ruim boven de wettelijk strafbare limiet van 220. Proces-verbaal tegen de verdachte wordt opgemaakt. En voor het rijden zonder rijbewijs kreeg de 38-jarige een bekeuring.
(08)

Laatst gewijzigd 17-10-2009 18:01 | © Regio Gelderland-Zuid |