Politie Gelderland-Zuid

Uit auto geknipt, daarna blazen

Echteld, 18-10-2009 o Zaterdagavond omstreeks 21.40 uur maakte de bestuurder van een auto die betrokken was bij een eenzijdig ongeval hier zelf melding van. Hij was op de Meersteeg in Echteld tegen een boom gereden en vervolgens op zijn kant terecht gekomen. De hulpverleningsdiensten gingen die kant op, voor de man had dit nog een vervelend staartje: de 59-jarige uit Echteld werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Politieagenten ter plaatse constateerden dat de bestuurder ondanks zijn benarde positie goed aanspreekbaar was. Brandweerlieden kwamen naar de ongevalslocatie om het dak van de auto eraf te knippen. Daarna is de 59-jarige uit de auto gehaald en bleek hij voldoende in staat om een blaastest te doen. De agenten hadden een vermoeden dat er sprake was van het nuttigen van alcohol en bovendien geldt de regel 'botsen is blazen'. De uitslag op de alcoholtester gaf een "F" aan, doorgaans een indicatie voor aanzienlijk alcoholgebruik.

Daarop is de 59-jarige inwoner van Echteld aangehouden en meegenomen naar het ziekenhuis in Tiel en is verzocht om een bloedblok. Die uitslag laat nog even op zich wachten.
Andere politiemensen bleven intussen bij het autowrak tot deze was afgesleept.
(08)

Laatst gewijzigd 18-10-2009 16:05 | © Regio Gelderland-Zuid |