Politie Brabant-Noord

Horeca

Regio, 18-10-2009

's-Hertogenbosch - Een 29-jarige man uit Drunen werd in de nacht van zaterdag op zondag in de Karrenstraat aangehouden nadat hij zich agressief gedroeg ten opzichte van portiers van een uitgaansgelegenheid. De portiers hadden de man buiten gezet en daarmee was hij het kennelijk niet eens. Agenten belast met horecatoezicht brachten samen met de portiers de man onder controle, ondanks zijn hevige verzet. Hij werd op het bureau ingesloten en in verzekering gesteld. Zijn 27-jarige Drunense vriend, die kennelijk betrokken was bij een incident in de horecazaak, werd aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld.

Een 26-jarige man uit Vught werd op de Parade aangehouden in verband met openbare dronkenschap. Hij mocht de cafés niet meer in en viel een paar vrouwen lastig. Surveillerende agenten hielden hem daarom aan. Nadat hij zijn roes enigszins had uitgeslapen werd hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

In verband met belediging van politiemensen werd een 18-jarige Bosschenaar op de Parade aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Boxtel - Een 22-jarige man uit Boxtel werd op de Markt aangehouden nadat hij een 19-jarige plaatsgenoot tijdens een ruzie tegen zijn hoofd had geschopt. Agenten zagen dat de man het slachtoffer eerst omver duwde en hem daarna de trap verkocht. De politiemensen hielden hem direct aan. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Een 26-jarige man uit Boxtel werd aangehouden op de Markt omdat hij in een café een meisje een knietje in haar kruis had gegeven en haar vriend tegen zijn hoofd had geslagen. De man hield daar een bloedende hoofdwond aan over. Waarom de verdachte dit deed is niet bekend.

Oss - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 19-jarige man uit Oss op de Havenstraat aangehouden omdat hij weigerde te vertrekken na een bevel van een politieman. De man was meerdere keren gevorderd weg te gaan en zich niet met het werk van de agenten te bemoeien. Hij is ingesloten.

Uden - Op de Markt werd een 29-jarige man uit Tiel aangehouden omdat hij in een horecazaak een 18-jarige inwoner van Veghel met een barkruk had geslagen. Hij was in verband met zijn gedrag al door de portiers buiten gezet. De verdachte werd ingesloten.

Volkel - Tijdens een muziekfestijn, zaterdagavond aan de Antoniusstraat, werd enkele aanhoudingen verricht in verband met geweldpleging. Een 18-jarige man uit Odiliapeel aangehouden in verband met mishandeling. De man zou tijdens een onenigheid een 23-jarige man uit Eindhoven hebben geslagen en was door de portiers buiten gezet. Een 23-jarige Udenaar zou op het evenemententerrein hebben gevochten, evenals een 26-jarige inwoner van Helmond. Een 16-jarige jongen uit Veghel werd aangehouden in verband met de mishandeling van een beveiligingsmedewerker. Betrokkenen zijn na verhoor in vrijheid gesteld.