Politie Brabant-Noord

Echtpaar aangehouden na mogelijk veroorzaken dodelijk ongeval in Belgie

Schijndel/Lichaart (B), 18-10-2009

Een 48-jarige inwoner van Schijndel werd zondagochtend rond 05.00 uur op de Floralaan aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol. De auto van de man bleek flink te zijn beschadigd. De man gaf aan dat hij met zijn vrouw, die bij hem in de auto zat, ergens bij Lichtaart in België een ree of hert had aangereden. Van de man werd later op het politiebureau een ademanalyse afgenomen. Hij had bijna twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed.

De controlerende agenten bleek echter kort daarna, nadat ze contact hadden gehad met de Belgische politie, dat die nacht omstreeks 04.00 uur in Lichtaart een 18-jarige fietster was doodgereden. De automobilist die de aanrijding had veroorzaakt was doorgereden.

De man uit Schijndel werd vervolgens op het hoofdbureau van de politie in 's-Hertogenbosch officieel aangehouden als verdachte van het veroorzaken van de dodelijke aanrijding en daarvoor in verzekering gesteld. Ook zijn 45-jarige echtgenote, die inmiddels thuis was, is als mogelijke betrokkene bij het misdrijf aangehouden.

Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd en zijn auto is ten behoeve van technisch onderzoek in beslag genomen. Rechercheurs van het korps Brabant Noord zijn samen met Belgische collega's doende met het verdere onderzoek. Er is daarover nauw contact tussen de Belgische Procureur en de Officier van Justitie in 's-Hertogenbosch.