Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na slaan met bierglas

Nijmegen, 18-10-2009 o Zaterdagnacht rond 02.30 uur werden bikers van politie die dienst deden in het centrum van Nijmegen gewenkt door de bedrijfsleider van een uitgaansgelegenheid. Binnen zou een man door een andere bezoeker in zijn gezicht zijn geslagen. De dader zou inmiddels buiten zijn. Op aangeven van portiers hield de politie die persoon direct aan. Verder onderzoek volgde.

Het slachtoffer, een 21-jarige inwoner van Nijmegen, bleek zodanig mishandeld dat agenten maar kort met hem konden spreken. Met een ambulance is de man naar het UMC St Radboud overgebracht voor de nodige medische zorg. Inmiddels heeft hij aangifte kunnen doen. Hij verklaarde dat in het gewoel van het uitgaan iemand tegen hem aan was gebotst. Diegene zou vervolgens zonder aanleiding met een bierglas in zijn gezicht hebben geslagen. De gewonde 21-jarige werd door personeel opgevangen.

Portiers en getuigen die een en ander hadden zien gebeuren waarschuwden meteen de politie. De verdachte, een 22-jarige Nijmegenaar, had zich na de mishandeling uit de voeten gemaakt, maar werd vlakbij aangetroffen. Agenten namen hem mee naar het politiebureau voor verhoor.
De man werd in verzekering gesteld gedurende verder onderzoek. Zondagmiddag is hij afgehoord en in vrijheid gesteld. De 22-jarige krijgt naast het proces-verbaal dat wordt opmaakt een waarschuwing verblijfsontzegging. De politie nam diverse getuigenverklaringen op. (08)

Laatst gewijzigd 18-10-2009 17:11 | © Regio Gelderland-Zuid |