Politie Gelderland-Zuid

Jeugd met immitatiepistool

Geldermalsen, 18-10-2009 o Zondagmorgen rond 10.15 uur maakte een oplettende getuige melding van twee jongens die over straat liepen met een voorwerp dat op een vuurwapen zou lijken. De twee waren onderweg op de Tunnelweg in Geldermalsen en gingen richting NS station. Politieagenten haastten zich onmiddellijk die kant op om poolshoogte te nemen.

Op het station aan de Genteldijk zagen de agenten twee jongens lopen die voldeden aan de bechrijving van de getuige. Daarop spraken zij hen aan. Tijdens het gesprek zag één van de agenten een voorwerp uit een jaszak steken wat deed vermoeden wat erin zat. Desgevraagd haalde de jongen 'het ding' tevoorschijn, dit bleek een op een vuurwapen gelijkend bolletjes pistool. De agenten namen deze gelijk in beslag.

De twee werden aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Op het politiebureau zijn de jongens, van 15 jaar uit Tiel en van 14 jaar uit de gemeente Geldermalsen, verhoord. Na verhoor zijn ze overgedragen aan hun scoutingleiders. Ook is er contact gezocht met de ouders van beide jongens.
(08)

Laatst gewijzigd 18-10-2009 17:40 | © Regio Gelderland-Zuid |