Ingezonden persbericht


Ragbag introduceert: "The Cushion"

kleurrijke kussens van gerecyclede sari's

Amsterdam
Ragbag geeft met The Cushion wederom het juiste voorbeeld! Het laat zien dat met gerecyclede materialen prachtige en kleurrijke producten gemaakt kunnen worden. Door hergebruik van oude sari's maakt Ragbag kussenhoezen met unieke kleurencombinaties. Daarnaast creëert The Cushion ook nieuwe werkgelegenheid in de sloppenwijken van New Delhi.

The Cushion bestaat uit een serie van 3 verschillende formaten kussens: small (35x50 cm), medium (50x70 cm) en large (70x100 cm). De vulling van de kussens bestaat uit gerecycled polyether schuim uit de meubelindustrie. Ragbag is toonaangevend als het gaat om sociaal en economisch duurzaam werken. Met dit nieuwe project van Ragbag verdienen weer tientallen bewoners in de Indiase stad New Delhi een eerlijk salaris. Ook draagt Ragbag bij aan een beter milieu door van afval weer bruikbare producten te maken.

Ragbag is sinds 2004 werkzaam in de Indiase steden Delhi en Calcutta. Met het maken van tassen, organizers en agenda's van gerecycled plastic, verdienen meer dan 100 'ragpickers' een eerlijk salaris. Afgelopen januari werd de manier van werken van Ragbag beloond met de 'Brand with a Conscience Award' 2009.

Producten van Ragbag worden via websites en winkels verkocht in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Australië, Amerika en Japan. www.ragbag.eu