Politie Zeeland


---


Aanvulling dodelijk verkeersongeval, Axel
De bestuurder van de auto was een 19-jarige jongeman uit de gemeente Hulst.
Het ongeval heeft plaatsgevonden tussen 01.00 en het tijdstip van de melding, ongeveer 09.30 uur. De 19-jarige bestuurder was de enige inzittende van het voertuig.

Correctie persbericht O-3229-2009
In de woning in de Groene Kruisstraat in Wolphaartsdijk werd twee keer ingebroken.
De eerste keer was dit zaterdag tussen 08.30 en 21.00 uur. Toen werden uit de woning sieraden en een onbekend geldbedrag gestolen. Bij de tweede inbraak (zie persbericht O-3229-2009) werd een dekbed gestolen.

O-3233-2009 Winkeldiefstal, Goes
In een winkel op de Houttuinen in Goes werden zaterdag rond 16.30 uur drie meisjes aangehouden wegens winkeldiefstal.
Het gaat om een 13-jarig meisje uit Heinkenszand en twee meisjes van 12 en 13 jaar uit Goes. De meisjes waren zaterdag in meerdere winkels geweest en hadden diverse goederen gestolen. Enkel het 13-jarige meisje uit Goes had goederen bij zich uit de winkel waar ze werden aangehouden. Bij de meisjes thuis werden in hun kamers goederen aangetroffen, eveneens afkomstig van diefstal. De meisjes hebben een verklaring afgelegd en hebben afstand gedaan van de gestolen spullen. Hierna zijn ze weer in vrijheid gesteld en ze zullen worden doorverwezen naar bureau HALT.

O-3234-2009 Woninginbraak in Krabbendijke
Zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Meekrap in Krabbendijke.
In de woning werden meerdere kasten doorzocht en er werden enkele tientallen euro's weggenomen.

W-3235-2009 Skateboarder beroofd van zijn sleutels, Vlissingen
Een 23-jarige man uit Culemborg werd zondag tussen 03.50 en 04.00 uur op de President Rooseveltlaan in Vlissingen beroofd van zijn sleutels.
Hij reed op zijn skateboard over de President Rooseveltlaan toen opeens een hem onbekende man aan kwam rennen en hem, zonder reden, min of meer tot stoppen dwong. De 23-jarige kreeg onverwachts een klap van de man. Toen de skateboarder daarop wegrende zag hij dat deze man, inmiddels vergezeld van diverse andere personen achter hem aankwam. De skater verloor onderweg zijn sleutelbos. Toen hij terugging op deze op te rapen, had zijn aanvaller deze al opgeraapt. Hij kreeg toen nog een klap, waarna hij er, zonder sleutels, vandoor ging, achtervolgd door de onbekende man en de andere personen. Nadat er nog met glas naar hem gegooid was, wist hij uiteindelijk aan zijn belagers te ontkomen.